Savaş Kansoy

Position: M.D. ProfesorFields: Specialist i hematologjisë dhe onkologjisë pediatrike, shef i hematologjisë pediatrike dhe transplantimit të palcës kockore pediatrikeEmail: savas.kansoy@anadolusaglik.orgArsim dhe Eksperiencë pune Universiteti Fakulteti i Mjekësisë i Universitetit Ege 1978 Ekspertizë Shëndeti dhe sëmundjet e fëmijëve 1982 Specializimi i vogël Ege University Fakulteti i Mjekësisë Onkologji Pediatrike 2002 Ege University Fakulteti i Mjekësisë Hematologji […]

Zafer Gülbaş

Position: MD Profesor i Mjekësisë së Brendshme dhe HematologjisëFields: Onkologji – Hematologji OnkologjikeEmail: zafer.gulbas@anadolusaglik.orgEdukimi dhe Përvoja • Shkolla e Mjekësisë në Universitetin Hacettepe • Shkolla e Mjekësisë e Universitetit Anadolu • Qendra Atatürk për Pulmonologji dhe Kirurgjinë Torakale • Qendra Mjekësore Hadassah, Izrael • Qendra e Hulumtimit të Kancerit Fred Hutchinson, SHBA • Qendra e […]

Qëndra Pediatrike e Transplantit të Palcës Kockore

Qëndra Pediatrike e Transplantit të Palcës Kockore Qëndra Pediatrike e Transplantit të Palcës Kockore Në Spitalin Anadolu Medical Center në Qendrën e Transplantit të Palcës Kockore për moshat pediatrike, sëmundjet e fëmijërisë të cilat kërkojnë transplant trajtohen në mënyrë multidisiplinore me ekipe ekspertësh dhe teknologji të avancuar. Cilat sëmundje trajtohen? Kryhet transplanti i qelizave staminale […]

Kriteret për përshtatshmërinë për transplantim

Kriteret për përshtatshmërinë për transplantim Kriteret për përshtatshmërinë për transplantim Kriteret për përshtatshmërinë për transplantim Mosha <65 vjeç, Fraksioni i nxjerrjes kardiake> 50%, Testi i funksionit të mëlçisë jo më shumë se dy herë normal Ekzaminime funksionale të frymëmarrjes: DLCO> 60%, Performancë e mirë e pacientit. Kriteret për një transplant të mieloablativ allogjenik të qelizave […]

Praktikat e mira për pacientët që i nënshtrohen transplantit të palcës kockore

Praktikat e mira për pacientët që i nënshtrohen transplantit të palcës kockore Praktikat e mira për pacientët që i nënshtrohen transplantit të palcës kockore Këto rregulla dhe rekomandime janë hartuar për t’ju drejtuar ju dhe familjen tuaj. Ndiqni recetën e mjekut para se të merrni ndonjë ilaç. Ju lutemi respektoni takimet tuaja të rregullta për […]

Procedura e transplantimit të palcës kockore

Procedura e transplantimit të palcës kockore Procedura e transplantimit të palcës kockore Procesi i transplantimit përfshin një numër hapash nga vendimi fillestar i transplantit deri tek vlerësimi i pacientëve para transplantimit, brendësimit dhe monitorimit afatgjatë pas shkarkimit. Para procedurës, koordinatori i transplantit i paraqet pacientit informacion të hollësishëm dhe i përgjigjet çdo pyetje në lidhje […]

Sëmundje me indikacion për trajtim me transplantim të palcës së kockave

Sëmundje me indikacion për trajtim me transplantim të palcës së kockave Sëmundje me indikacion për trajtim me transplantim të palcës së kockave Leukemia akute mielogjene Leukemia akute limfoblastike Limfoma jo-Hodgkin Limfoma Hodgkin Mieloma e shumëfishtë Sindroma mielodisplazike Leukemia mielogjene kronike Leukemia limfoide kronike Anemi aplastike Hemoglobinuria paroksimal noktrunal Amiloidoza primare Tumoret e ngurta: kanceri i […]