Anadolu Medical Center

+90 533 498 5665 / +90 262 678 1804

Përdoret në Kirurgjinë e Përgjithshme

Përdoret në Kirurgjinë e Përgjithshme

Kirurgjia Robotike Për Sëmundjet Kanceroze

Kirurgjia robotike jo vetëm që përmirëson heqjen e organit përkatës ose indit të kancerit në kirurgjinë e kancerit, por gjithashtu siguron që nyjet limfatike të hiqen plotësisht.

Përdorimi i robotit është rritur ndjeshëm për operacionet e kancerit brenda barkut. Studimet tregojnë se qasja robotike është një metodë e sigurt dhe e dobishme për proceset radikale kirurgjikale onkologjike.

Avantazhet e sistemit robotik në kirurgjinë e kancerit

 • Kombinon avantazhet e kirurgjisë së hapur dhe kirurgjisë laparoskopike
 • Zorrët fillojnë të funksionojnë më shpejt


Llojet e kancerit për të cilat mund të përdoret kirurgjia robotike:

 • Tumoret e gjëndrës tiroide
 • Tumoret e stomakut
 • Tumoret e zorrëve të mëdha
 • Tumoret e rektumit
 • Tumoret e mëlçisë
 • Tumoret e pankreasit
 • Tumoret e veshkave

Kirurgjia Robotike Për Smundjen e Mëlqisë Dhe Traktit Biliar

Për shkak të pozicionimit të mëlçisë në trup, procedurat e hapura kirurgjikale që përfshijnë këtë organ kërkojnë reduktime më të mëdha, prandaj periudha e rimëkëmbjes pas operacionit ndikohet negativisht dhe megjithatë, pavarësisht nga kjo prerje e madhe, vizualiteti gjatë operacionit është i kufizuar. Tani, shumë tumore të mëlçisë mund të hiqen lehtësisht nga një vizualizim më i mirë pa kërkuar një prerje të madhe përmes kirurgjisë robotike.

Përveç shërimit më të shpejtë dhe për shkak të prerjeve të vogla, saktësia e procesit në mëlçi rritet falë vizualitetit më të mirë të siguruar nga roboti, rezultate më të mira merren me më pak gjakderdhje.

Përfitimet e sistemit robotik në kirurgjinë e kanaleve biliare të mëlçisë

 • Kombinon avantazhet e kirurgjisë së hapur dhe kirurgjisë laparoskopike
 • Kontrolla më i mirë i kancerit
 • Më pak humbje gjaku
 • Redukton rrezikun e komplikimeve
 • Përqindje më e ulët e infeksionit
 • Vizualizimi më i mirë i venave, nyjeve limfatike dhe formacioneve të tjera në kirurgji
 • Zorrët fillojnë të funksionojnë më shpejt
 • Pacienti fillon të ushqehet me gojë më herët
 • Më pak dhimbje
 • Më pak kohë në spital
 • Shërim më i shpejtë për t’u kthyer në jetën e përditshme
 • Rezultat më i mirë estetik (prerje të vogla dhe më pak mbresë)


Në cilat sëmundje mund të përdoret?

 • Heqja e kisteve dhe tumoreve të mëlçisë
 • Hepatectomy (heqja e gjysmës së djathtë ose të majtë ose një pjese më të vogël të mëlçisë)
 • Hepaticojejunostomy (formimi i një lidhjeje midis kanaleve biliare dhe zorrëve të vogla)
 • Kolecistektomia (Heqja e fshikëzës së tëmthit)

Kirurgjia Robotike Për Smundjet e Pankreasit

Kirurgjia pankreatike kërkon më shumë karakteristika teknike jo vetëm për rrezikun e gjakderdhjes në venat e mëdha, por edhe për procesin e lidhjes së kanaleve biliare, zorrëve dhe pankreasit. Edhe pse komoditeti është përmirësuar nga kirurgjia laparoskopike e përdorur gjatë operacionit të pankreasit; një ndryshim në parimet teknike të operacionit të hapur pankreatik është i nevojshëm për arsye të tilla si lëvizshmëria e kufizuar e mjeteve, metoda nuk është ergonomike për kirurgun dhe pamjen dy-dimensionale. Përmes robotit, ruhet siguria dhe efektiviteti i operacionit të hapur, përdoren edhe përparësitë e metodës laparoskopike.

Përfitimet e sistemit robotik në kirurgjinë pankreatike

 • Kombinon avantazhet e kirurgjisë së hapur dhe kirurgjisë laparoskopike
 • Kontrolla më i mirë i kancerit
 • Më pak humbje gjaku
 • Redukton rrezikun e komplikimeve
 • Përqindje më e ulët e infeksionit
 • Vizualizimi më i mirë i venave, nyjeve limfatike dhe formacioneve të tjera në kirurgji
 • Zorrët fillojnë të funksionojnë më shpejt
 • Pacienti fillon të ushqehet me gojë më herët
 • Më pak dhimbje
 • Më pak kohë në spital
 • Shërim më i shpejtë për t’u kthyer në jetën e përditshme
 • Rezultat më i mirë estetik (prerje të vogla)


Në cilat sëmundje mund të përdoret?

 • Pankreatektomia distale (heqja e një pjese të zgjatur të pankreasit)
 • Operacioni Whipple (heqja e kokës së pankreasit, pjesa e fundit e stomakut dhe duodenit në kancerin e kokës së pankreasit)

Kirurgjia Robotike Për Trajtimin e Sëmundjeve Të Stomakut Dhe Sëmundjeve Të Kanaleve Ushqimore

Përfitimet e sistemit robotik në kirurgjinë e stomakut-traktit tretës

 • Kontrolla më e mirë i kancerit
 • Më pak humbje gjaku
 • Redukton rrezikun e komplikimeve
 • Përqindje më e ulët e infeksionit
 • Vizualizimi më i mirë i venave, nyjeve limfatike dhe formacioneve të tjera në kirurgji
 • Zorrët fillojnë të funksionojnë më herët
 • Më pak dhimbje
 • Më pak kohë në spital
 • Shërim më i shpejtë për t’u kthyer në jetën e përditshme
 • Rezultat më i mirë estetik (prerje të vogla)


Në cilat sëmundje mund të përdoret?

 • Kanceri i stomakut, tumoret beninje të stomakut, hernia e stomakut, operacioni i refluksit, Heller’s achalasia myotomy, kanceri i sistemit tretës.
 • Ezofagektomi transhiatale ose heqja e kanalit ushqimor nga stomaku ose qafa
 • Osofagektomia transstorakale ose heqja e kanalit ushqimor nga gjoksi
 • Tumoret beninje të kanalit ushqimor


Studimet janë duke u zhvilluar në kirurgjinë laparoskopike duke dhënë rezultate ekuivalente ose më të mira në krahasim me kirurgjinë e hapur për trajtimin kirurgjik të kancerit të stomakut. Edhe pse ka shumë pak operacione në lidhje me heqjen e nyjeve limfatike nga stomaku dhe me metodën robotike për kancerin e stomakut, rezultatet e raportuara tregojnë se përfitimet e kësaj metode janë shumë më të mira sesa operacionet e kryera me metoda të hapura dhe laparoskopike.

 • Kirurgjia laparoskopike është një metodë e sigurt dhe efektive për hernien e stomakut dhe sëmundjen e refluksit. Rezultatet nuk janë aq të ndryshme nga kirurgjia laparoskopike, kirurgjia robotike gjithashtu mund të aplikohet për operacione të tilla. Dihet gjithashtu se kirurgjia robotike ofron lehtësi të madhe për operacione komplekse.
 • Trajtimi operacional i akalazisë, e cila është një sëmundje që shfaqet në formën e ngushtësisë dhe vështirësisë në gëlltitje për shkak të mos-relaksimit të muskujve në skajin e poshtëm të traktit tretës, pra në kalimin e stomakut, bëhet nga prerja e këtyre muskujve.
 • Ky operacion mund të kryhet në mënyrë më të sigurt me anë të një roboti falë vizualizimit të tij tre-dimensional dhe saktësisë së tij të lartë në krahasim me metodat laparoskopike dhe të hapura.
 • Kirurgjia robotike përdoret gjithashtu për trajtimin e tumoreve beninje në kanalin ushqimor dhe heqjen e pjesëve të sëmura të kanalit ushqimor në kancerin e aparatit tretës. Pjesa e kanalit ushqimor në bark dhe stomak mund të hiqet plotësisht nga vendet e tyre pa kërkuar një prerje të madhe duke përdorur robot, prandaj, më pak dhimbje dhe probleme vërehen pas operacionit dhe periudha e rikuperimit të periudhës është më e shkurtër.

Kirurgjia Robotike Për Organet Endokrine (Gjëndëra Tiroide Dhe Suprarenale)

Kirurgjia robotike e sqetullës pa gaz përdoret si një metodë e thjeshtë, e sigurt dhe efektive e trajtimit për pacientët e zgjedhur me kancer të tiroides. Prandaj, nuk ka dhëmbëza nga operacioni i qafës si me kirurgjinë tradicionale të tiroides. Përveç kësaj, kjo metodë nuk është e përshtatshme për të gjithë pacientët; për shembull, për pacientët obezë, pacientët që kanë një gjëndër tiroide të madhe, pacientët që kanë një gjëndër tiroide që shtrihet në zgavrën e gjoksit dhe pacientët që kanë një qafë të shkurtër.

Kirurgji robotike për sëmundjen e gjëndrave mbiveshkore

Kirurgjia laparoskopike është pranuar si standardi i artë për heqjen e tumoreve të gjëndrave mbiveshkore; Sidoqoftë, falë avantazheve të robotit, kufizimet e kirurgjisë laparoskopike, pamja dy-dimensionale dhe pamjaftueshmëria e mjeteve të dorës gjithashtu eliminohen. Përveç përfitimeve të përgjithshme të kirurgjisë robotike, falë saktësisë së tij, vetëm tumori mund të hiqet dhe indet e shëndetshme të gjëndrës mund të mbrohen.

Përfitimet e sistemit robotik në kirurgjinë e gjëndrave mbiveshkore

 • Kombinon avantazhet e kirurgjisë së hapur dhe kirurgjisë laparoskopike
 • Kontrolla më i mirë i kancerit
 • Më pak humbje gjaku
 • Redukton rrezikun e komplikimeve
 • Përqindje më e ulët e infeksionit të mbresë
 • Vizualizim më i mirë i venave mbiveshkore gjatë operacionit
 • Zorrët fillojnë të funksionojnë më shpejt
 • Pacienti fillon të ushqehet me gojë më herët
 • Më pak dhimbje
 • Më pak kohë në spital
 • Shërim më i shpejtë për t’u kthyer në jetën e përditshme
 • Rezultat më i mirë estetik (prerje të vogla dhe më pak mbresë)

Na kontaktoni