Anadolu Medical Center

+90 533 498 5665 / +90 262 678 1804

PET-CT

PET-CT

Skanuesi PET / CT është një metodë e imazhit që ndërthur teknikat e PET (tomografia me emision pozitron) dhe tomografia e asistuar nga kompjuteri (CT) dhe siguron informacion më të plotë se sa mund të sigurojë secila veçmas. Ky kombinim siguron diagnozën e shpejtë dhe të saktë të kancerit.

Përdoret në diagnostikimin dhe monitorimin e kancerit, PET / CT është metoda më e shpejtë dhe më e saktë. Është rezultat i kombinimit të PET (tomografia me emision pozitron) dhe CT (tomografia e asistuar nga kompjuteri) në një pajisje.

PET / CT është metoda më e përparuar në botë e përdorur në diagnostikimin dhe monitorimin e kancerit dhe ka shumë përfitime për mjekët dhe pacientët. Mund të përdoret gjithashtu për aplikime neurologjike dhe kardiologjike.

Avantazhet e PET / CT:

 • Qelizat e kancerit zbulohen me saktësi në një fazë të hershme.
 • Precizion anatomik i tumoreve gjysmë centimetri.
 • Është një metodë jashtëzakonisht e ndjeshme që përdoret në identifikimin e indeve kanceroze dhe në përcaktimin e vendndodhjes së biopsisë.
 • Gjatë trajtimit të kancerit, ai mund të monitorojë gjendjen e indeve kanceroze dhe të përcaktojë se sa i dëmtuar është indi i shëndetshëm përreth.
 • Bën të mundur trajtimin e disa kancereve me terapi rrezatimi, e cila synon vetëm indet e sëmura, pa dëmtuar indet e shëndetshme përreth.
 • Përveç që ka më shumë përparësi se mjetet e tjera diagnostikuese, PET-CT eliminon nevojën për teste të tepërta diagnostikuese të rrezatimit. Imazhet e marra duke përdorur këtë teknologji të fundit janë thelbësore për diagnozën e kancerit dhe janë një pjesë e rëndësishme e procesit të vendimmarrjes brenda Këshillit të Tumorit.

Na kontaktoni


  Kezban Berberoğlu

  M.D.
  Shërbime Diagnostike – Patologji