Anadolu Medical Center

+90 533 498 5665 / +90 262 678 1804

Sëmundjet e përgjithshme urologjike dhe trajtimi

Sëmundjet e përgjithshme urologjike dhe trajtimi

 1. Gurët në veshka, uretër dhe fshikëz Metoda e përpunimit:
  • Terapi mjekësore
  • Terapia kirurgjikale (Procedurat e heqjes së gurit endoskopik, NLP – nefrolitotomia perkutane, heqja e gurëve në uretër endoskopik – litotripsia me lazer, kirurgjia retrograde RIRS -intrarenale (heqja endoskopike e gurit të fshikëzës fleksibël)
 1. Hidrocele (akumulimi i lëngut në testise)
 2. Hidronefroza (Zgjerimi i veshkave për shkak të gurëve ose pengimi për shkak të ngushtimit të lindur të ureterit).
 3. Pengimi i kryqëzimit uretero-legen (zgjerimi i veshkave si rezultat i një pengese për shkak të ngushtimit të lindur të uretrës). Metoda e përpunimit:
  • Futja e kateterit përmes lëkurës nën kontrollin me ultratinguj (nefrostomi perkutane)
  • Kirurgji endoskopike (futja e stentit D-J)
  • Kirurgji robotike / laparoskopike / e hapur (pyeloplasty)
 1. Kistet e veshkave Metoda e përpunimit:
  • Monitorimi tejzanor
  • Kirurgji robotike / laparoskopike / e hapur
 1. Fshikëza neurogjene (mosfunksionim i kontrollit të fshikëzës) Metoda e përpunimit:
  • Testi urodinamik
  • Rritja e fshikëzës.

Na kontaktoni


  İlker Tinay

  M.D. Profesor i Urologjisë dhe Uro-onkologjisë
  Kirurgjia – Urologji