Anadolu Medical Center

+90 533 498 5665 / +90 262 678 1804

Përdoret në Sëmundjet Gjinekologjike

Përdoret në Sëmundjet Gjinekologjike

Kirurgjia Robotike për Mitrën dhe Kancerin e Qafës së Mitrës

Para futjes së robotit kirurgjikal da Vinci, heqja e mitrës, domethënë historektomia, kërkonte një prerje të madhe në bark. Sistemi da Vinci lejon një manipulim të saktë pasi kryhet përmes disa prerjeve të vogla dhe indet zmadhohen 10 herë. Pacientët zakonisht dalin nga spitali brenda 24-36 orëve, dhe ata së shpejti mund të kthehen në jetën e tyre të përditshme normale.

Myomektomia Robotike

Një nga procedurat më të përdorura në gjinekologji, heqja kirurgjike e miomave, gjithashtu mund të kryhet me sukses duke përdorur teknologjinë robotike da Vinci. Miomektomia robotike është një nga procedurat më të përparuara në trajtimin e miomave të mitrës. Qasja terapeutike bashkëkohore miraton metoda të mbyllura për heqjen kirurgjikale të miomave sesa heqjen e mitrës edhe nëse gruaja është afër menopauzës.

Qepja e mitrës në dy ose tre shtresa, e cila nuk është e mundur me kirurgji laparaskopike, mund të kryhet në mënyrë të shkëlqyeshme nga kirurgjia robotike. Për më tepër, miomat e vendosura ne anët anësore dhe pasme të mitrës, të cilat janë të vështira për t’u arritur dhe qepur me kirurgjinë laparoskopike mund të hiqen lehtësisht duke përdorur robotin. Aftësia superiore e qepjes së Robotit ndihmon për të hequr me lehtësi shumë të mëdha te miomave. Zona rezultuese e zbrazët në mitër mund të qepet shumë fort dhe siç duhet brenda një periudhe të shkurtër kohe me krahë robotikë si në operacionin e hapur.

Ndërhyrjet Tjera Gjinekologjike

Prolapsi i organeve të legenit për shkak të moshës, peshës së tepërt dhe lindjes normale rezultojnë në shumë probleme shëndetësore, kryesisht mosmbajtja urinare. Procedurat sacrocolpopexy, të cilat thjesht mund të përkufizohen si “ngritja e organeve të legenit të prolapsuar përsëri në pozicionin e tij normal”, mund të kryhen me sukses me da Vinci. Para futjes së da Vinçit, këto procedura u kryen me metodë të hapur, duke rezultuar në dhimbje postoperative dhe një shërim më të gjatë te pacienti. Da Vinci i lejon një pacienti t’i nënshtrohet një operacioni pa hapur barkun dhe të kthehet në aktivitetet normale ditore menjëherë pas asnjë dhimbjeje. Pacienti shkarkohet brenda 2-3 ditëve dhe mund të fillojë menjëherë trajtime të tjera. Për më tepër, komplikime të tilla si infeksioni dhe dhëmbëza për shkak të rimëkëmbjes së një prerjeje më të madhe eliminohen.

Na kontaktoni