Anadolu Medical Center

+90 533 498 5665 / +90 262 678 1804

Kirurgjia Onkologjike

Kirurgjia Onkologjike

Në Qendrën Mjekësore Anadolu, ne kryejmë operacione radikale si dhe operacione minimale invazive në trajtimin e kancerit.

Qendra Mjekësore Anadolu merr një qasje multidisiplinare në trajtimin e kancerit. Takimet multidisiplinare të vlerësimit të pacientëve me kancer organizohen rregullisht në mënyrë që të hartojnë një plan trajtimi të përshtatur për secilin lloj të kancerit.

Qendra Mjekësore Anadolu kryen operacionet e mëposhtme në trajtimin e kancerit.

Kirurgjia e Përgjithshme

Në nivelin e departamentit të kirurgjisë së përgjithshme, ne përqendrohemi kryesisht në kirurgjinë e tre “sistemeve”. Së pari, sistemi endokrin që përfshin operacionin e tiroides dhe kirurgjinë minimale invazive të veshkave për tumoret e veshkave. Tjetra, tumoret gastrointestinale. Kirurgjia laparoskopike për kancerin e zorrës së trashë dhe rektumit si dhe operacionet për kancerin e stomakut janë të zakonshme në këtë kategori. Më në fund, ne përqendrohemi në kanceret e sistemit hepatopankreatik-biliar (mëlçia, pankreasi dhe sistemi biliar). Përveç operacioneve standarde, ne ofrojmë alternativa minimale invazive për pacientët me kancer të fshikëzës së tëmthit dhe disa tumore të mëlçisë.

HIPEC (kimioterapi hiperermike intraperitoneale)

Parimi themelor i këtij trajtimi është të pranojmë peritoneumin si një organ dhe të heqim peritoneumin e përfshirë dhe organin (organet) e prekur në rast të kancerit të peritoneumit (kirurgji citoreductive). Kimioterapia brenda-abdominale jepet pas këtij operacioni, domethënë pasi të jetë hequr e gjithë indi i tumorit. Qëllimi është shkatërrimi i metastazave mikroskopike të mbetura.

Cila është logjika prapa HIPEC?

Pse i japim ilaçin e kimioterapisë pasi ta ngrohim? Cili është efekti i nxehtësisë?

 • Nxehtësia lehtëson depërtimin e ilaçit në indet.
 • Nxehtësia rrit efektin vrasës të agjentit të përzgjedhur kimioterapeutik në qelizat kancerogjene.
 • Vetë nxehtësia ka një efekt anti-tumor
 • Kimioterapia intraoperative mund të përhapet në bark me manipulim manual. Nxehtësia kontribuon në shpërndarjen e barabartë të ilaçit në të gjitha sipërfaqet brenda-barkut.
 • Gjatë operacionit, efektet anësore të ilaçit në veshkat dhe daljen e urinës mund të monitorohen shumë mirë dhe mund të merren masa nëse është e nevojshme.
 • Gjatë periudhës HIPEC, shumë parametra fiziologjikë të pacientit (temperatura e trupit, koagulimi, hemodinamika, etj.) Mund të normalizohen.
 • Gjatë HIPEC (60 min), qelizat tumorale hiqen mekanikisht nga sipërfaqja e zorrës së hollë dhe përmes shtresave të mpiksjes-fibrinës.


Në cilët pacientë aplikohet HIPEC dhe cilat sëmundje?

Më së shpeshti përdoret për trajtimin e kancerit të vezoreve tek gratë. Për më tepër, përdoret në zorrën e trashë (rektum), stomak, shtojca dhe në kanceret e peritoneumit (pseudomikoza peritonei). Ka filluar të përdoret në kancerin e pankreasit vitet e fundit. 

Qendra për Trajtimin Gjithëpërfshirës të Sëmundjeve të Gjirit (Senologji)

Qendra e Trajtimit të Gjirit (qendra e kancerit të gjirit) siguron qasje me një ndalesë në të gjitha aspektet e shqyrtimit dhe trajtimit të kancerit të gjirit. Qendra jonë ofron një rrugë të thjeshtë për shqyrtimin, diagnostikimin dhe trajtimin e kancerit të gjirit në udhëtimin dërrmues të pacientëve me kancer.

 • Pacientët vlerësohen duke përdorur një qasje të ekipit multidisiplinar.
 • Qendra është projektuar në mënyrë që pacientët të regjistrohen dhe të përfitojnë brenda saj nga procesi diagnostikues dhe hapat e trajtimit që monitorohen dhe ndiqen në nivelin e saj.
 • Strukturë aktive dhe sistematike ku pacientët mund të gjejnë të gjitha përgjigjet e pyetjeve të tyre.
 • Sistemi i menaxhimit të çështjeve që siguron koordinimin ndërmjet pacientëve dhe shërbimeve mjekësore.


Çfarë shërbimesh ofrojmë?

 • Testet dhe mamografia e menjëhershme, ekografia dhe biopsia pasuese (nëse është e nevojshme).
 • Kontroll sistematik për zbulimin e hershëm të kancerit të gjirit.
 • Testimi, vlerësimi dhe ekzaminimi i hollësishëm (nëse është e nevojshme) e grave në rrezik të lartë të kancerit të gjirit.
 • Kirurgjia ose trajtimi tjetër mjekësor nëse diagnostikohet.


Ekipi ynë në qendrën e trajtimit të gjirit (qendra e senologjisë)

Ekipi ynë i Qendrës së Trajtimit të Gjirit mbulon të gjitha specializimet e nevojshme për të përmbushur nevojat e një pacienti që arrin në spitalin tonë me pyetje në lidhje me këtë sëmundje. Këshilli i Tumorit të Kancerit të Gjirit, një ekip mjekësh të specializuar në kirurgji të përgjithshme, onkologji mjekësore, onkologji rrezatimi, mjekësi nukleare, patologji, radiologji, kirurgji plastike dhe psikiatri, takohet çdo javë për të vlerësuar gjendjen e shëndetit dhe trajtimin e pacientit. 

Onkologji gjinekologjike

Ne jemi në gjendje të trajtojmë të gjitha llojet gjinekologjike si kanceri i qafës së mitrës, kanceri i vezoreve, kanceri i mitrës, kanceri i vulvës, kanceri i vaginës dhe tumoret trofoblastike në lidhje me shtatzëninë.

Për sëmundjet e fazës së hershme në rastet e kancerit të endometrit dhe qafës së mitrës, ne preferojmë të kryejmë operacionet tona laparoskopike, gjë që lejon shërim më të shpejtë dhe më pak dhimbje. Operacionet laparoskopike për malinje gjinekologjike kryhen me standarde të larta dhe pa kompromis.

Në dhomat tona të operacionit, ne mund të marrim një diagnozë të seksionit të ngrirë nga patologu ynë mjekues. Falë infrastrukturës sonë të përparuar teknologjike, kirurgu dhe radiologu mund të rishikojnë të gjitha studimet para-operacionale të rrezatimit X gjatë procedurës brenda dhomave të operacionit.

Vendimet për trajtimin pas operacionit merren në bazë të mbledhjeve të rregullta të këshillit të tumorit në prani të kolegëve tanë nga specialitete të ndryshme, përfshirë onkologjinë rrezatuese, onkologjinë mjekësore, radiologjinë dhe patologjinë.

Onkologji Ortopedike

Qendra jonë onkologjike ortopedike ofron modalitetet më efektive terapeutike për të trajtuar sarkomat e kockave dhe indeve të buta. Tumoret malinje të kockave përfshijnë osteosarkoma, sarkoma e Ewing, kondrosarkoma, fibrosarkoma, karcinoma metastatike, mieloma dhe tumore të tjerë metastatik të kockave.

Qendra jonë onkologjike ortopedike gjithashtu ofron trajtime inovative, të tilla si procedurat e shpëtimit të gjymtyrëve, të dizajnuara për të shpëtuar gjymtyrën gjatë heqjes kirurgjikale të tumorit.

Ekipi ynë përbëhet nga kirurgë të njohur ortopedë, si dhe specialistë të rehabilitimit. Mjekët tanë kanë përvojë të gjerë me format e rralla dhe të vështira të osteosarkomës që kërkojnë procedura të veçanta kirurgjikale, të tilla si operacioni i shpëtimit të gjymtyrëve dhe rotoplastika, si shembull.

Një qendër multidisiplinare në Qendrën Mjekësore Anadolu zakonisht zhvillohet me bashkëpunimin e:

 • Onkologjisë Mjekësore
 • Onkologjisë së Radiacionit
 • Onkologjisë pediatrike
 • Radiologjisë Muskulo-Skeletore
 • Kirurgjisë Ortopedike
 • Patologjisë


Takimet javore midis këtyre departamenteve koordinojnë dhe menaxhojnë kujdesin ndaj pacientit. Për më tepër, pacientët tanë kanë qasje në:

 • Mbështetje psikosociale
 • Edukatorët dhe burimet e pacientit
 • Grupet mbështetëse

Hundë veshi fyt Onkologji Onkologji e hundës, fytit dhe veshëve

Në departamentin tonë të veshit, hundës dhe fytit, ne trajtojmë tumoret beninje dhe malinje në rajonin e qafës së kokës në mënyrë kirurgjikale. Kirurgjia për karcinomat e laringut është një nga procedurat më të zakonshme që kryhet në departamentin tonë të ORL. Këto përfshijnë një gamë të gjerë të operacioneve onkologjike si operacioni për ruajtjen e organeve endoskopike mikrolaryngeale për karcinomat e hershme glotike të laringut dhe teknika të tjera të tilla si laringtomia e pjesshme ose totale me ose pa diseksion të qafës për tumoret. Laring i gjerë malinj. Departamenti ynë punon në bashkëpunim të ngushtë me departamente të tjera për disa lloje të tumoreve në bazën e kafkës, të tilla si glomus jugulare, tumore akustike ose karcinoma të kockave të përkohshme. Ne jemi në gjendje të operojmë tumore që janë të vështira për tu trajtuar me sisteme navigimi. Tumoret e gjëndrës së pështymës, veçanërisht tumoret parotide, rezektohen nën monitorimin nervor.

Tumoret e sinusit paranasal mund të shërohen me më pak humbje të funksionit falë një ekipi kirurgjik me përvojë dhe pajisjeve më të fundit endoskopike. Ekipi ynë kirurgjik ka përvojë të gjerë në kirurgjinë onkologjike, jo vetëm për rezeksionet primare, por edhe për procedurat komplekse rindërtuese.

Onkologjia e Neurokirurgjisë

Numri i pacientëve me kancer po rritet në të gjithë botën. Ne e dimë që 20-25% e pacientëve me kancer kanë metastaza në tru ose shpinë. Departamenti i neurokirurgjisë shpesh përfshihet në këto raste për diagnostikim dhe trajtim.

Departamenti i neurokirurgjisë në Qendrën Mjekësore Anadolu gjithashtu kujdeset për lloje të ndryshme të pacientëve me onkologji neurologjike. Kushtet neuro-onkologjike që trajtojmë përfshijnë:

 • Tumoret e trurit
 • Tumoret e shtyllës kurrizore
 • Tumoret e nervit periferik
 • Tumoret e palcës kurrizore


Tumoret beninje të trurit përfshijnë adenoma të hipofizës dhe neuroma. Tumoret malinje që kërkojnë më shpesh kirurgji shpesh janë glioma ose lezione metastatike. Tumoret e shtyllës kurrizore janë kryesisht tumore metastatike. Dhimbja e fortë zakonisht ndodh si rezultat i metastazës në shtyllën kurrizore që kërkon trajtim. Tumoret e nervave periferikë dhe palcës kurrizore janë të rëndësishme për shkak të efektit të tyre në nerva, duke shkaktuar dhimbje dhe dobësi tek pacienti.

Teknologjitë

 • Neuro-navigacioni
 • Radiokirurgjia CyberKnife
 • Angiografia dixhitale
 • MRI dhe CT e avancuar
 • Biopsia stereotaksike pa kornizë
 • Mbikëqyrje video-EEG
 • Hartimi i trurit


Në tumoret e thella të trurit, ne përdorim neuro-navigacion për të minimizuar dëmtimin e indeve normale të trurit. Këto teknologji ndihmojnë kirurgun për të zbuluar një tumor të vogël të vendosur thellë ndërsa të përdor një prerje të vogël. Komoditeti i pacientit postoperativ është shumë më i mirë në këto raste. Ne gjithashtu përdorim biopsinë për navigim, e cila na ndihmon të diagnostikojmë lezione të vështira, si dhe radiokirurgji CyberKnife në trajtimin e tumoreve të caktuara. Përveç kësaj, monitorimi video-EEG dhe hartëzimi i trurit na ndihmojnë të lokalizojmë tumoret.

Menaxhimi i tumoreve të trurit dhe shtyllës kurrizore kërkon një qasje gjithëpërfshirëse dhe multidisiplinare. Në nivelin e Qendrës Mjekësore Anadolu, këta pacientë trajtohen me bashkëpunimin e departamenteve të:

 • Onkologjisë Mjekësore
 • Onkologjisë së Radiacionit
 • Neuroradiologjisë
 • Neuropatologjisë.


Ne kemi pajisjet, teknologjinë dhe përvojën për të mundësuar kujdes të nivelit të lartë për pacientët me tumore të trurit dhe shpinës.

Departamentet tjera

Një qasje multidisiplinare është gjithashtu thelbësore në trajtimin e kancereve që lidhen me sistemin urologjik. Përveç kancerit të veshkave dhe testikujve, ekipi ynë me përvojë i kirurgëve urologë janë në gjendje të kryejnë operacione komplekse onkologjike urologjike. Ju lutemi shikoni seksionin tonë të urologjisë për më shumë detaje: https://www.anadolumedicalcenter.al/specialitetet-mjekesore/urologjise/

Anadolu Medical Center është gjithashtu me përvojë në trajtimin kirurgjik të melanomës, një lloj i zakonshëm i kancerit të lëkurës.

Na kontaktoni


  İlker Tinay

  M.D. Profesor i Urologjisë dhe Uro-onkologjisë
  Kirurgjia – Urologji

  Mehmet Caglar Berk

  M.D. Profesor i Neurokirurgjisë
  Mjekësia e Brendshme – Neurokirurgjia