Anadolu Medical Center

+90 533 498 5665 / +90 262 678 1804

Përdoret në Sëmundjet Urinare

Përdoret në Sëmundjet Urinare

Kirurgji Robotike për Kancerin e Fshikëzës

Kanceri i fshikëzës është lloji i gjashtë më i zakonshëm i kancerit në Shtetet e Bashkuara, me 65.000 njerëz të diagnostikuar çdo vit. Megjithëse ka një rritje të vazhdueshme të incidencës së kancerit të fshikëzës, ka gjithashtu një rritje në normat e mbijetesës për shkak të futjes së trajtimeve të përparuara.

Trajtimi për kancerin e fshikëzës ndryshon në varësi të fazës së sëmundjes. Sidoqoftë, megjithëse zbulohet kur tumori banon në shtresën e muskujve të fshikëzës ose gjatë fazës sipërfaqësore, një qasje radikale është miratuar në trajtimin e tumoreve të mëdhenj të përbërë nga qeliza agresive të kancerit. Kjo procedurë ku fshikëza hiqet plotësisht quhet “Cistektomi Radikale”.

Cistektomia Radikale kryhet pa e hapur trupin me Robotin da Vinci. Nëse ashpërsia e kancerit të fshikëzës lejon, nervat përgjegjës për funksionin seksual mund të ruhen gjatë operacionit i cili kryhet pa gjakderdhje të dukshme dhe humbje të ndonjë lëngu dhe elektroliti.

Përfitimet e Kryerjes së Cistektomisë Radikale me Sistemin Robotik Da Vinci

 • Vizualizimi tre-dimensional i përmirësuar dhe zmadhimi 10-20 herë.
 • Asnjë humbje e lëngut, temperaturës dhe elektroliteve për shkak të prerjes më të vogël të murit të barkut
 • Kursimi i nervave për funksionin seksual
 • Gjakderdhje e zvogëluar
 • Dhimbje shumë më të vogla postoperative
 • Përmirësimi i pamjes kozmetike për shkak të prerjes së vogël
 • Përmirësimi i rimëkëmbjes dhe zvogëlimi i rrezikut të ndërlikimeve për shkak të mungesës së lëngjeve, temperaturës, humbjes së gjakut dhe elektroliteve si në operacionin e hapur.

Kirurgji Robotike për Pengimin e Pyeloplasty-Ureteropelvic

Bllokimi në gypin uretral (pengimi i kryqëzimit ureteropelvik) ndodh për shkak të disa arsyeve. Mund të rezultojë nga një pengesë e brendshme gjatë transferimit nga legeni renal në uretër ose një ngjeshje nga një enë gjaku që zbret nga pjesa e poshtme e veshkës, e cila nuk duhet të jetë normalisht atje. Cilado qoftë arsyeja, ky bllokim i rrjedhjes urinare në veshka duhet të trajtohet kirurgjik. Kjo procedurë kirurgjikale e quajtur ‘Pyeloplasty’ gjithashtu prodhon rezultate të suksesshme me përdorimin e robotit da Vinci. Arrin në zgavrën e barkut përmes prerjeve të vogla, pa pasur nevojë për shumë qepje dhe nyje. Për më tepër, mikroinstrumentet me një gamë më të madhe të lëvizjes të shoqëruar me një zmadhim 12 herë dhe vizualizim tre-dimensional ndihmojnë në rritjen e shkallës së suksesit.

Përfitimet e kirurgjisë pyeloplastike robotike da Vinci

 • Më pak dhimbje postoperative
 • Reduktimi i humbjes së gjakut
 • Kirurgji nën një vizualizim më të madh dhe të zgjeruar
 • Përfitimi i thellësisë 3 dimensionale
 • Lehtësia e qepjes nga secila anë në milimetra me krahë të vegjël robotikë të cilët sigurojnë eliminimin e dridhjeve dhe 540 shkallë dore
 • Kohëzgjatje më e shkurtër e shtrimit në spital
 • Kthimi më i shpejtë në aktivitetet normale të përditshme
 • Përqindje më të larta suksesi në krahasim me operacionet e hapura dhe laparoskopike
 • Pamje kozmetike më e mirë në krahasim me kirurgjinë e hapur

Kirurgji Robotike për Kancerin e Prostatës

Kanceri i prostatës është i rëndësishëm pasi është kanceri më i zakonshëm te meshkujt pas kancerit të lëkurës ndër të gjithë të tjerët. Për më tepër, është shkaku i dytë kryesor i vdekjes nga kanceri te meshkujt.

Prostatektomia radikale është bërë procedura më e zakonshme si rezultat i rezultateve të suksesshme në trajtimin e kancerit të prostatës duke përfshirë opsionet e terapisë mjekësore, radioterapisë dhe kirurgjisë. Gjatë këtij operacioni, indet e prostatës dhe vezikulat seminale janë hequr plotësisht, dhe nyjet limfatike pranë prostatës gjithashtu mund të hiqen në pacientët me rrezik të lartë.

Ndërsa kjo procedurë konvencionale kirurgjikale kërkon një prerje të madhe, kirurgjia robotike da Vinci lejon futjen në zgavrën e barkut përmes një prerjeje të vogël. Përfitimet e kirurgjisë robotike da Vinci duke përfshirë një zmadhim 12 herë dhe vizualizim tre-dimensional të vendit të kirurgjisë, si dhe përdorimin e mikroinstrumenteve me një gamë fleksibël të lëvizjes lejojnë një performancë të shkëlqyer kirurgjikale në kursimin e nervave dhe muskujve të sfinkterit përgjegjës për kontrollin e urinës, duke siguruar një ruajtje më të mirë të tufave nervore përgjegjëse për funksionin seksual. Kjo është veçanërisht e rëndësishme për pacientët që duan të ruajnë jetën e tyre seksuale.

Nëse pacienti është më i ri se 60 vjeç dhe ai merr një procedurë dypalëshe të kursimit të nervave, atëherë aftësia e tij për të kryer funksionin seksual dhe një mbajtje normale të urinës është rreth 80-90% dhe 96-98%, respektivisht pa ndonjë nevojë për të marrë ilaçe pas një operacioni radikal të prostatektomisë me procedurën e kirurgjisë robotike da Vinci.

Më e rëndësishmja, Sistemi Robotik i Kirurgjisë Da Vinci nuk mbështetet vetëm në aftësitë robotike, përvoja kirurgjikale e kirurgut, i cili do të kryejë procedurën, është gjithashtu kritike në prostatektominë radikale. Prandaj, gjithashtu duhet kërkuar përvojë kirurgjikale.

Përfitimet e prostatektomisë radikale robotike

 • Më pak humbje gjaku
 • Në procedurat robotike të prostatektomisë radikale, vendi i kirurgjisë mund të zmadhohet duke përdorur kamera tre-dimensionale me rezolucion të lartë. Kështu, gjakderdhja mund të ndalet më herët për shkak të përmirësimit të vizualizimit. Për më tepër, fryrja e barkut me gaz rezulton në më pak gjakderdhje.
 • Kohëzgjatja e zvogëluar e shtrimit në spital
 • Meqenëse procedurat e kirurgjisë robotike përfshijnë prerje më të vogla, kohëzgjatja e shtrimit në spital zvogëlohet në krahasim me kirurgjinë e hapur. Për më tepër, pacienti shkarkohet më herët me përfitimin e zvogëlimit të humbjes së gjakut.
 • Më pak dhimbje
 • Prerjet janë më të vogla prandaj zvogëlohet dhimbja postoperative.
 • Kontroll më i mirë i kancerit
 • Vizualizimi tridimensional me rezolucion të lartë dhe instrumentet e dizajnuara me 7 shkallë lirie i lejojnë kirurgut të jetë në gjendje të shohë dhe të heqë indet kanceroze të prostatës shumë më mirë.

Kirurgji Robotike për Kancerin e Veshkëve

Kancerët e veshkëve ndahen në dy grupe në varësi të vendndodhjes, kancerit pantemal (rajoni i prodhimit të urinës) dhe sistemit të kanaleve grumbulluese (ku mblidhet urina). Kancerët parenkimale renale përfaqësojnë 3% të të gjithë kancereve të rritur. Me një raport më të lartë tek meshkujt, vërehet më shpesh tek ata me sëmundje të lindura të veshkave dhe disa sëmundje sistemike. Raportohet gjithashtu se shihet më shpesh tek njerëzit me insuficiencë renale.

Heqja e plotë kirurgjikale e indeve kanceroze është kujdesi parësor i kancerit të veshkave. Sidoqoftë, suksesi i një trajtimi të plotë me metodën kirurgjikale varet më shumë nga faza dhe ashpërsia e kancerit. Zbulimi i hershëm dhe trajtimi i kancerit të veshkave rrisin shansin e shërimit.

Trajtimi kirurgjik i kancerit të veshkave varet nga madhësia dhe lokalizimi i tumorit. Nëse indi yndyror përreth dhe gjëndrat mbiveshkore hiqen së bashku me të gjithë veshkën, procedura quhet nefrektomi radikale ndërsa heqja e vetëm pjesës së tumorit nefrektomi e pjesshme.

Kirurgjia Robotike da Vinci mund të përdoret me sukses në këto operacione, veçanërisht duke paraqitur epërsi në nefrektominë e pjesshme në krahasim me kirurgjinë e hapur ose laparoskopike. Nefrektomia e pjesshme përfaqëson një art të kirurgjisë urologjike me përdorimin e kirurgjisë robotike pas prostaktektomisë radikale.

Rezulton në prerje të vogla në zgavrën e barkut me procedura që përdorin imazhe tre-dimensionale të zmadhuara 12 herë. Përdorimi i mikroinstrumenteve me një gamë të gjerë lëvizjes gjithashtu siguron epërsi në krahasim me kirurgjinë e hapur ose laparoskopike.

Ndërsa kohëzgjatja e operacionit është 1.5-2 orë në nefrektomi, mund të reduktohet në 45 minuta, veçanërisht në nefrektomi të thjeshtë. Edhe në tumoret e mëdha, pacienti zakonisht shkarkohet në ditën e parë ose të dytë postoperative.

Përfitimet për pacientin nga operacioni da Vinci për tumoret renale

 • Dhimbje më të vogla
 • Reduktimi i humbjes së gjakut
 • Kohëzgjatja e reduktuar e shtrimit në spital
 • Krahë robotikë pa dridhje
 • Kthimi më herët në aktivitetet normale ditore
 • Kirurgji më delikate
 • Një operacion i suksesshëm i kancerit

Procedura të Tjera Kirurgjikale Urologjike

 • da Vinci reimplantim uretral (në pengimin e uretrës në fshikëz)
 • Pyelolitotomi da Vinci (heqja e gurëve nga legeni i veshkave)
 • Divertikulektomia e fshikëzës da Vinci (në divertikulin e fshikëzës)
 • da Vinci Adrenalectomy (në sëmundjet e gjëndrës suprarenale)

Na kontaktoni


  İlker Tinay

  M.D. Profesor i Urologjisë dhe Uro-onkologjisë
  Kirurgjia – Urologji