Anadolu Medical Center

+90 533 498 5665 / +90 262 678 1804

Kirurgji Pediatrike

Kirurgji Pediatrike

Departamenti i Kirurgjisë Pediatrike në Anadolu Medical Center ofron shërbime diagnostike, para-kirurgjikale, kirurgjikale dhe post-kirurgjike për fëmijët midis moshave 0-18 vjeç të cilët kanë kushte që kërkojnë kirurgji.

Duke marrë parasysh që fëmijët janë më të ndjeshëm ndaj dhimbjeve, shumë procedura kirurgjikale përdorin teknika minimal invazive. Kirurgët pediatrik synojnë kryerjen e trajtimit të duhur mjekësor në dritën e zhvillimeve aktuale. Sidoqoftë, ata marrin masa që sigurojnë mirëqenien psikologjike të fëmijëve dhe kirurgji të rehatshme, pa dhimbje. Disponueshmëria e anestetikëve dhe teknologjisë më të sigurt do të thotë që fëmijëve dhe foshnjave mund t’u jepet anestezi e përgjithshme kur është e nevojshme (të gjitha operacionet – të vogla dhe të mëdha  dhe procedura të tilla diagnostikuese si skanimet CT dhe MRI). 


Procedurat e kryera në Departamentin e Kirurgjisë Pediatrike në Qendrën Mjekësore Anadolu përfshijnë:

 • Procedurat laparoskopike-torakoskopike-endoskopike-cistoskopike
 • Apendektomia dhe kirurgjia laparoskopike tek fëmijët
 • Procedurat korrigjuese për herniet, hidrocelet, cistat e kordonit
 • Korrigjimi i testikujve
 • Emergjencat që përfshijnë testikujt dhe skrotumin
 • Hernia kërthizore
 • Granuloma e kërthizës
 • Qafë e tharë (Torticollis)
 • Ngjitja labiale
 • Rastet kur gjaku shfaqet nga anusi
 • Kapsllëk dhe Encopresis (Mospërmbajtje fekale) tek fëmijët
 • Obstruksioni duodenal infantil (Stenoza pilorike infantile)
 • Kirurgji tumorale (në zgavrat e barkut dhe gjoksit)
 • Heqja e një objekti të huaj nga rrugët e frymëmarrjes dhe trakti tretës
 • Sëmundjet që lidhen me Urologjinë Pediatrike (Hypospadias, zbaticë vezikoureterale)
 • Trajtimi me një hap i Sëmundjes Hirschsprung
 • Sëmundjet e lindura që prekin foshnjën e porsalindur (hernia e diafragmës, atresia e ezofagut, atresia anale dhe e zorrëve)
 • Sëmundje të tjera që kërkojnë kirurgji pediatrike.

Na kontaktoni


  A. Nadir Tosyalı

  M.D.
  Kirurgjia – Kirurgjia Pediatrike