Anadolu Medical Center

+90 533 498 5665 / +90 262 678 1804

Sëmundjet urologjike rekonstruktive dhe trajtimi

Sëmundjet urologjike rekonstruktive dhe trajtimi

Urologjia rindërtuese është një specialitet mjekësor i fokusuar në trajtimin e lezioneve dhe mosfunksionimeve anatomike të organeve riprodhuese (penisi tek meshkujt dhe mitra dhe vagina tek gratë) duke përdorur teknikat e kirurgjisë plastike.

Ekzistojnë katër lloje të sëmundjeve urologjike rindërtuese, përkatësisht:

 1. Sëmundjet urologjike të lindura:
  • Hypospadias (hapja e uretrës nën penis)
  • Epispadias (hapja e uretrës në majë të penisit)
  • Ekstrofia (fshikëza e përmbysur)
  • Refluksi (rrjedhja retrograde e urinës nga fshikëza në veshka)
 1. Sëmundjet që lidhen me lezionet e zhvilluara gjatë urologjisë, gjinekologjisë dhe operacioneve të përgjithshme kirurgjike:
  • Ngushtimi i uretrës
  • lezioni ose këputja e ureterit
  • Fistulat (rrjedhja e urinës nga vagina)
  • Mospërmbajtje urinare te meshkujt pas operacionit të prostatës
 1. Sëmundjet për shkak të rënieve dhe aksidenteve
  • Ndarja e uretrës
  • Çarje e fshikëzës
 1. Sëmundjet për shkak të plakjes dhe lindjes
  • Prolapsi i organeve të legenit femëror (mitra, fshikëza ose rektumi)
  • Mospërmbajtje urinare

Na kontaktoni


  İlker Tinay

  M.D. Profesor i Urologjisë dhe Uro-onkologjisë
  Kirurgjia – Urologji