Anadolu Medical Center

+90 533 498 5665 / +90 262 678 1804

Qendra e Menaxhimit Të Dhimbjeve (Algologjia)

Qendra e Menaxhimit Të Dhimbjeve (Algologjia)

Menaxhimi i dhimbjes (Algologjia) është një zonë specifike që po përhapet gradualisht vitet e fundit dhe që merret me dhimbjet kronike të pacientëve. Për shkak të faktit se dhimbja kronike formon ndryshime shumëdimensionale në jetën e pacientit në shumë aspekte, kërkon specialitete të ndryshme për të punuar në bashkëpunim.

Gjendjet e dhimbshme që mund të trajtohen në Qendrën e Menaxhimit të Dhimbjes janë: Dhimbja e kancerit, Dhimbje koke, Dhimbje në pjesën e poshtme të shpinës, Dhimbje në qafë, Dhimbje në krahun e shpinës, Sëmundje kurrizore si stenoza kurrizore, disqe të hernizuar dhe sëmundje degjenerative të diskut (dhimbje diskogjenike), dhimbje Myofascial (Muskulare), Sëmundje të përbashkëta sakroiliake, Dhimbje në ijë, Dhimbje neuropatike (Nervore), Dhimbje të fytyrës, Neuralgji Post-herpetike (Dhimbje pas zonës zoster), Sindroma të kapjes së nervave, Dhimbje të dështuara të operacionit të shpinës (FBSS), Neuralgji të tilla si nevralgji okupitale, Intercostal nevralgji (Dhimbje në brinjë), Dhimbje e lëndimit të palcës kurrizore, Sindroma komplekse e dhimbjes rajonale, Dhimbje pas operacionit, Dhimbje nga sëmundja vaskulare periferike, Dhimbje e lidhur me Spastistikën, Dhimbje e legenit, situatat e padiagnostikuara të dhimbshme.

Alternativa të ndryshme trajtimi mund të përdoren për menaxhimin e dhimbjes. Meqenëse dhimbja është një përvojë personale, çdo trajtim duhet të jetë unik për çdo pacient. Menaxhimi optimal i dhimbjes përcaktohet pas një ekzaminimi gjithëpërfshirës të pacientit.

Procedurat invazive të disponueshme në Qendrën e Menaxhimit të Dhimbjes në spitalin tonë përfshijnë:

 • Injeksione epidurale (Steroid interlaminar/transforaminal, lizë epidurale, Patch gjaku)
 • Injeksione selektive të rrënjës nervore
 • Injeksione të përbashkëta të fytyrës/nervore
 • Ablacion me Radiofrekuencë / Neurolizë / Denervim (Trigeminal, Sphenopalatine, RF Periferike)
 • Procedurat e Disqeve Ndërvertebrale (Diskografia/IDET/Annuloplastika/Nukleoplastika)
 • Blloqe/Ablacion Nervor Simpatetik (Ganglion Stellate, Bllok Simpatik Torakal/Lumbar, Pleks Celiac, Hipogastrik Superior, Bllok Ganglion Impar)
 • Stimulimi i palcës kurrizore
 • Sistemet e Dorëzimit të Barnave (Porti i Përhershëm dhe Sistemi i Pompës së Programueshme)
 • Bllokimet nervore periferike
 • Injeksione të Përbashkëta
 • Injeksione të Trigger Point
 • Injeksione Botox
 • Akupunkturë

Na kontaktoni