Anadolu Medical Center

+90 533 498 5665 / +90 262 678 1804

Kujdesi kardiak

Kujdesi kardiak

Departamenti i Zemrës në Anadolu Medical Center; kujdes gjithëpërfshirës kardiak me cilësi të lartë për të gjithë pacientët me sëmundje të zemrës: nga fetusi tek të moshuarit.

Mjekët dhe i gjithë stafi i Institutit të Zemrës në Anadolu Medical Center janë të përkushtuar për kryerjen e diagnozave dhe trajtimeve moderne për sëmundjet e zemrës dhe zhvillimin e mësimdhënies dhe kërkimit shkencor për të sjellë mirëqenie për pacientët.

Qëllimi ynë është të ofrojmë kujdesin më cilësor të mundshëm. Për të siguruar këtë mision, ne besojmë se vlerat e mëposhtme janë thelbësore:

 • Ne njohim dhe afirmojmë vlerën unike dhe të brendshme të çdo individi pavarësisht nga mosha, origjina, gjinia apo niveli shoqëror.
 • Ne kujdesemi për të gjithë njerëzit me dashamirësi.
 • Veprimet tona karakterizohen nga ndershmëria, integriteti dhe drejtësia.
 • Ne përpiqemi t’u ofrojmë pacientëve tanë teknikat më të avancuara dhe të sakta diagnostike dhe trajtimin. Ne kërkojmë përsosmëri përmes edukimit të vazhdueshëm.
 • Ne u besojmë kolegëve tanë dhe jemi të përkushtuar të veprojmë në një mënyrë besnike, të respektueshme dhe dinjitoze ndaj njëri-tjetrit.

Ne ofrojmë shërbimet dhe aktet e mëposhtme:

 • Departamenti i Sëmundjeve Kongjenitale të Zemrës për të rriturit
 • Vendosja e stimuluesit kardiak biventrikular
 • Laboratori i kateterizimit kardiak
 • Rehabilitimi kardiak
 • Ndërhyrje në zemër
 • Laboratori i ekokardiografisë
 • Stress test EKG
 • Elektrokardiograma (EKG)
 • Laboratori i elektrofiziologjisë
 • Ndërhyrjet endovaskulare
 • Departamenti i kardiologjisë fetale
 • Departamenti i dështimit të zemrës
 • Vendosja e Holterit dhe monitorimi i vazhdueshëm
 • Kardiologji mjekësore
 • Operacioni minimal invaziv i zemrës
 • Angiografi me tomografi kompjuterike me seksion të hollë
 • Kardiologjia nukleare
 • Pacemaker dhe defibrilator i implantueshëm
 • Kardiologjia pediatrike dhe kardiokirurgjia
 • Imazhi i enëve periferike
 • Tomografia me emetim pozitron (PET)
 • Rehabilitimi pulmonar
 • Çrregullime të ritmit
 • Kirurgji torakale
 • Kirurgjia e kancerit të kraharorit
 • Kirurgjia vaskulare
 • Klinika e venave
 • Kujdesi kardiak për gratë

Laboratori i kateterizimit kardiak

Falë laboratorëve tanë më të avancuar të kateterizimit, specialistët tanë të kardiologjisë intervenuese kanë teknologjinë më të fundit për të ushtruar njohuritë dhe ekspertizën e tyre. Kardiologët në ekipin e ndërhyrjes kanë pasur përvojë të jashtëzakonshme mjekësore dhe janë liderë të njohur në nivel rajonal dhe kombëtar. Risitë e tyre që e bëjnë trajtimin e sëmundjeve të zemrës më efektiv, më të sigurt dhe më afatgjatë, kanë kontribuar shumë në reputacionin e programit tonë.

Anëtarët e ekipit të ndërhyrjes kardiovaskulare mbështesin çdo hap të menaxhimit të pacientit kardiak. Falë qasjes sonë multidisiplinare, ne mund të ofrojmë strategjinë më të mirë të mundshme terapeutike të përshtatur për çdo pacient. Infermierët, teknikët dhe administratorët u përgjigjen nevojave të çdo pacienti.

Për pacientët që kërkojnë trajtim dhe terapi më të gjerë diagnostike, Instituti i Zemrës ofron një sërë procedurash intervenuese kardiovaskulare, nga vlerësimi diagnostik deri tek teknikat më të sofistikuara për trajtimin e sëmundjeve koronare të zemrës.

Këto procedura përfshijnë:

 • Koronarografia
 • Angioplastika
 • Kateterizimi kompleks
 • Vendosja perkutane e stenozës koronare
 • Matja e fluksit koronar
 • Rivaskularizimi i miokardit
 • Valvuloplastika mitrale me balon

Laboratori i elektrofiziologjisë

Qendra Mjekësore Anadolu është e specializuar në kujdesin e pacientëve me aritmi kardiake dhe ofron një gamë të plotë trajtimesh invazive dhe joinvazive për aritmitë kardiake.

Vlerësimi elektrofiziologjik lejon studimin e anomalive të ritmit kardiak në kushte të kontrolluara. Duke përdorur filamente specifike të izoluara të quajtura kateterë, mjeku mund të identifikojë llojin e aritmisë dhe të zgjedhë mënyrën më të mirë për ta trajtuar atë.

Kateterët intravenoz zakonisht futen në një venë në ijë, për t’i kaluar në dhomat e djathta të zemrës. Regjistrimet në këtë nivel ofrojnë një pamje shumë të qartë të sekuencës normale të aktivizimit elektrik në zemër.

Përveç kësaj, zemra mund të stimulohet në mënyra të ndryshme për të identifikuar ritmet e mundshme jonormale të zemrës. Pas vendosjes së kateterëve, mjeku do të vlerësojë anomalitë e ritmit duke i dhënë impulse të vogla elektrike zemrës (duke përdorur një stimulues kardiak artificial që gjendet në një nga kateterët) për ta bërë atë të rrahë në frekuenca të ndryshme.

Kjo siguron informacion të rëndësishëm në lidhje me mekanizmat e aritmisë, prognozën, rreziqet e simptomave të rënda dhe përgjigjen ndaj medikamenteve.

Angiografia e kompjuterizuar me seksion të hollë

Meqenëse sëmundja koronare e zemrës është shkaku kryesor i vdekjes si te burrat ashtu edhe te gratë, zbulimi i hershëm i saj dhe matja e shtrirjes së saj është më e rëndësishme se kurrë. Anadolu Medical Center ka përmirësuar më tej shërbimet e saj të shquara të kujdesit kardiovaskular duke ofruar angiografi me tomografi kompjuterike me seksion të hollë.

Skaneri me seksion të hollë prodhon imazhe tredimensionale të detajuara dhe të sakta të arterieve dhe venave koronare si dhe të gjithë zemrës; edhe më të shpejtë, më të rehatshëm dhe më të sigurt për pacientët tanë.

Na kontaktoni


  Altan Kır

  Dr. Profesor i Asociuar i Kirurgjisë Torakale
  Shëndeti Kardiovaskular Dhe Thorakik – Kirurgjia Thorakike

  Ertan Ökmen

  M.D. FESC Profesor i Kardiologjisë
  Shëndeti torakal kardiovaskular – Kardiologji

  Haşim Üstünsoy

  M.D. Prof.
  Shëndeti torakal dhe kardiovaskular – Kirurgjia kardiovaskulare