Anadolu Medical Center

+90 533 498 5665 / +90 262 678 1804

Balonave Gastrike

Balonave Gastrike

Paketat dhe Kostoja e Balonave Gastrike

Paketat dhe Kostoja e Balonave Gastrike

Koha e pritjes: Asnjë

Kohëzgjatja e shtrimit në spital: asnjë, kryer në njësinë e kirurgjisë në të njëjtën ditë

Minimumi i kërkuar i qëndrimit jashtë vendit: 3-5 ditë

Kostoja e balonës gastrike: 1.500 dollarë për tullumbace të futur në mënyrë endoskopike dhe 3.500 dollarë për tullumbace që gëlltitet

 

Paketa Përfshin:

  • Tarifat e Kirurgut të Përgjithshëm
  • Konsultimi para operacionit me anesteziologun,
  • Tarifat e dhomës së operacionit në të njëjtën ditë
  • Pajisjet dhe furnizimet mjekësore për procedurën dhe medikamentet që lidhen me procedurën
  • Konsultim online me kirurgun në periudhën pas operimit nga venlindja e juaj

Çfarë është Baloni gastrik dhe si kryhet procedura?

Baloni gastrik është një metodë jokirurgjikale për të ndihmuar në humbjen e peshës. Ai përfshin futjen e një tullumbaceje të butë, të fryrë të bërë nga silikoni i cilësisë mjekësore në stomak përmes gojës, pa pasur nevojë për kirurgji. Pasi futet në stomak, tullumbace mbushet me lëng, duke ulur oreksin dhe duke e zgjatur ndjenjën e ngopjes dhe duke zënë hapësirë.

Disa balona gastrike futen duke përdorur një endoskopi, ku mjeku përdor një tub fleksibël me një kamerë për të hyrë në stomak përmes gojës dhe ezofagut. Balona të tjera gastrike vijnë në një kapsulë që mund të gëlltitet dhe fryhet, duke eliminuar nevojën për një procedurë.

Cilat lloje të balonave përdoren?

Lloji i parë i balonit është Sistemi i Balonit Intragastrik i cili futet në stomak duke përdorur një procedurë endoskopike minimalisht invazive që zgjat afërsisht 30 minuta dhe kryhet në baza ambulatore me sedacion të lehtë. Pas vendosjes, baloni mbushet me një tretësirë sterile, duke zënë pjesërisht stomakun për të krijuar një ndjenjë të ngopjes.

Lloji i dytë i balonës quhet Allurion Balloon, i njohur më parë si Elipse®, dhe është një balonë e butë poliuretani që është e mbyllur në një kapsulë të vogël dhe mund të gëlltitet. Ai është i lidhur me një tub të hollë të quajtur kateter mbushës. Pasi konfirmohet se është në pozicionin e duhur, tullumbace mbushet me 550mL lëng përmes kateterit mbushës, duke u zgjeruar në madhësinë e një grejfruti. Pas rreth 16 javësh, Allurion Balloon është projektuar që të shfryhet vetvetiu automatikisht, dhe tullumbace e shfryrë kalon natyrshëm përmes sistemit tretës dhe ekskretohet në tualet.

Si është përgatitja dhe periudha e rikuperimit pas procedurës?

Përpara futjes së balonit intragastrik, është e nevojshme të përmbaheni nga konsumimi i ushqimit ose pijeve për një periudhë prej 12 orësh. Kur është koha për të hequr tullumbace gastrike, duhet të kaloni në një dietë të përbërë vetëm nga lëngje për 48 orë më parë, duke eliminuar të gjithë ushqimin e ngurtë. Konsumimi i pijeve të gazuara në këtë fazë mund të jetë i dobishëm, pasi ato mund të ndihmojnë në pastrimin e balonës, duke lehtësuar heqjen e tij. Së fundi, 12 orë përpara heqjes së planifikuar të balonës, duhet të përmbaheni si nga ushqimi ashtu edhe nga pijet.

Për llojin e procedurës së balonës që gëlltitet, rekomandohet që të konsumohen vetëm lëngje të qarta brenda 8 orëve para vendosjes së pilulës së balonës gastrike. Për më tepër, duhet të përmbaheni nga ngrënia e ndonjë gjëje në mëngjesin e procedurës. Megjithatë, ju mund të konsumoni ende lëngje si supë e pastër e kulluar, çajra bimorë, ujë kokosi dhe opsione të ngjashme. Marrja e lëngjeve duhet të ndërpritet 2 orë para vendosjes së balonës.

Periudha e rikuperimit dhe rikthimi në jetën dhe punën e përditshme pas të dy llojeve të procedurave me balon gastrik është 1 deri në 3 ditë.

Për sa kohë qëndron baloni në stomak?

Balonat gastrike synohen të qëndrojnë në stomak përkohësisht, zakonisht për 16 javë deri në 12 muaj. Balonat e vendosura në mënyrë endoskopike shfryhen dhe hiqen me një endoskopi tjetër, ndërsa balonat që vetë-shfryhen “pa procedurë” kalojnë natyrshëm në tualet.

Sa peshë duhet të prisni të humbni pas procedurës?

Ju mund të humbni rreth 10-15% të peshës suaj.

Cilat janë efektet anësore që mund të shfaqen pas balonës gastrike?

Simptomat më të zakonshme që mund të shfaqen pas procedurës janë të përzierat dhe ngërçet. Këto mund të zgjasin deri në një javë, por në shumicën e pacientëve kalojnë brenda 1 deri në 3 ditë. Nëse ankesat nuk regresohen, tullumbace mund të duhet të hiqet.

Kush mund dhe nuk mund të jetë kandidat për tullumbace gastrike?

Trajtimi me balon gastrik është një opsion i përshtatshëm për individët që kanë një indeks të masës trupore (BMI) që varion nga 27 në 40 dhe po luftojnë me metodat tradicionale të dietës. Balonat gastrike nuk mund t’u futen njerëzve që kanë bërë një operacion të mëngës gastrike. Baloni gastrik nuk është i kualifikuar për gratë shtatzëna, përdoruesit afatgjatë të kortizonit, ato që po i nënshtrohen trajtimit të kancerit ose ato që kanë pasur trajtim kanceri së fundmi.

Sa shpejt mund të kthehet pacienti në shtëpi pas procedurës?

Pacientët mund të kthehen në shtëpi 3 ditë pas futjes së balonës në rast se do të kenë nevojë për ndonjë ndihmë mjekësore.

Na kontaktoni


    Cengiz Erenoğlu

    Prof. M.D.