Position: M.D. Profesor

Fields: Specialist i hematologjisë dhe onkologjisë pediatrike, shef i hematologjisë pediatrike dhe transplantimit të palcës kockore pediatrike

Email: savas.kansoy@anadolusaglik.org


Arsim dhe Eksperiencë pune

Universiteti

Fakulteti i Mjekësisë i Universitetit Ege 1978

Ekspertizë

Shëndeti dhe sëmundjet e fëmijëve 1982

Specializimi i vogël

Ege University Fakulteti i Mjekësisë Onkologji Pediatrike 2002 Ege University Fakulteti i Mjekësisë Hematologji dhe Onkologji Pediatrike 2012

Profesor i Asociuar

Fakulteti i Mjekësisë i Universitetit Ege, 1995

Profesor

Fakulteti i Mjekësisë i Universitetit Ege, 2002

Interesat dhe Aktivitetet Mjekësore

Hematologji Pediatrike, Shëndeti dhe Sëmundjet e Fëmijëve, Mjekësia e Brendshme

Hematologji dhe Onkologji Pediatrike

Anëtarësitë Institucionale

Shoqata Mjekësore Turke në İzmir dhe Dega Kocaeli,

Shoqata Kombëtare e Pediatrisë Turke – İzmir

Grupi Evropian për Transplantimin e Palcës Kockore (EBMT); Njësia e transplantit të palcës së eshtrave pediatrike të Universitetit Ege u akreditua nga “Grupi Evropian për Transplantimin e Palcës së Kockave (EBMT)” në qershor 2007.

Shoqata Turke e Hematologjisë Pediatrike, Anëtare e Bordit për dy mandate (2005-2009)

Shoqëria Turke e Hematologjisë, Anëtare e Bordit për dy mandate (2001/2005)

Komisioni Kombëtar i Kordonit TCSB (UKOK) 2016 vazhdon.

Shoqata Turke e Onkologjisë Pediatrike

Fondacioni për transplantim të palcës së eshtrave (KITVAK) Anëtar i Bordit të Administrimit

Njësitë që ai është themelues;

  1. Klinika Onkologjike Pediatrike e Spitalit SSK Tepecik (1990)
  2. Njësia e transplantit të palcës së eshtrave në spitalin SSK Tepecik (1992)
  3. EUTF Njësia e Transplantit të Palcës Kockore Pediatrike (1998)
  4. THEMELUES I JOURNAL of PEDIATRIC SEARCH, 2014 dhe përsëri në 2022

Çmimet

Parametrat trombotik në pacientët me transplantim të qelizave staminale të palcës kockore, Kongresi i Hematologjisë Pediatrike, Trabzon 2003

Antigjeni CD133 në qelizat staminale: Kongresi i Hematologjisë Pediatrike 2005. Çmimi i Kërkimit

Roli i Toll si Receptors në pacientët neutropenikë febrilë, Çmimi i posterit më të mirë. Kongresi i Hematologjisë Turke 2008, Çeşme-İzmir

Aktiviteti kombëtar i transplantit të qelizave staminale pediatrike- Prezantim oral çmimi i dytë, Kongresi i Transplantit të Qelizave Staminale të Shoqatës Turke të Hematologjisë, 2022, Antalia

Publikimet

Më shumë se 100 botime kombëtare dhe ndërkombëtare

9 kapituj të librit