Anadolu Medical Center

+90 533 498 5665 / +90 262 678 1804

Kirurgjia kardiovaskulare

Kirurgjia kardiovaskulare

Departamenti ynë përdor teknika më të fundit diagnostike dhe trajtimin kirurgjik të sëmundjeve kardiovaskulare dhe pulmonare. Ne trajtojmë pacientë të të gjitha moshave – nga të porsalindurit tek të rriturit. Trajtimet zhvillohen në atmosferën moderne dhe të qetë të Anadolu Medical Center. Ekipi ynë me famë ndërkombëtare i ofron çdo pacienti trajtim të personalizuar, i cili bën të gjithë ndryshimin për pacientët dhe familjet e tyre.


Kirurgjia e zemrës tek të rriturit

Në njësinë tonë të kardiokirurgjisë për të rritur, ne kryejmë operacione të bypass-it koronar dhe operacione konvencionale ose minimalisht invazive për të riparuar ose zëvendësuar valvulat dhe për të trajtuar aneurizmat e aortës dhe ritmet jonormale të zemrës. Departamenti ynë është gjithashtu i specializuar në kardiomiopatitë hipertrofike, tromboembolizmin pulmonar (tromboendarterektomia pulmonare) dhe sëmundjet e aortës.


Kirurgjia e bypass-it koronar

Me rrahje zemre ose me qarkullim ekstrakorporal

Procedurat alternative të rivaskularizimit të miokardit (rivaskularizimi me lazer transmiokardial)

Procedurat e bypass-it koronar minimalisht invazive


Riparimi dhe ndërrimi i valvulave të zemrës

Riparimi i valvulës mitrale/aortike/trikuspidale

Procedurat e ruajtjes së valvulave

Zëvendësimi perkutan i valvulës aortale (jo kirurgjikale)

Trajtimi kirurgjik i endokarditit


Riparimi i aneurizmave dhe diseksioneve të aortës

Procedura e Bentall dhe zëvendësimi i harkut të aortës

Ndërhyrjet endovaskulare

Procedurat hibride


Kirurgji për aritmitë

Ablacioni i fibrilacionit atrial

Heqja kirurgjikale e një tufe Kent (sindroma Wolff-Parkinson-White)


Trajtimi kirurgjik i dështimit të zemrës (alternativë kirurgjikale për transplantin e zemrës)

Procedurat e riparimit të ventrikulit

Kirurgjia e bypass-it të arterieve koronare – riparimi i valvulave

Përdorimi i protezave të zemrës

Vendosja e stimuluesit/defibrilatorit biventrikular

 

Kirurgjia minimale invazive e zemrës:

Në kirurgjinë minimale invazive të zemrës, kirurgët e zemrës (kardiokirurgët) kryejnë operacion në zemër përmes prerjeve të vogla në anën e djathtë të gjoksit tuaj, si një alternativë ndaj operacionit në zemër të hapur.

Gjatë operacionit të zemrës me ndihmën e robotit, një mjek punon në një telekomandë që kontrollon instrumentet robotike, të cilat përdorin lëvizje të vogla dhe të sakta për të kryer operacionin.


Mbështetje për qarkullimin / frymëmarrjen

Procedurat ECMO (Oksigjenimi me membranë ekstrakorporale)


Kirurgji vaskulare / procedura endovaskulare

Metodat më të avancuara përdoren në diagnostikimin dhe trajtimin e sëmundjeve të venave dhe arterieve. Ekipi ynë i ndërhyrjes përfshin kirurgë vaskulare, radiologë intervenues dhe kardiologë.


Trajtimet kirurgjikale për aneurizmat dhe sëmundjet e arterieve obstruktive

Riparimet endovaskulare

Procedurat endovenoze


Kirurgjia e venave me variçe

Zhveshja dhe heqja

Lidhja e venave subendofaciale nën endoskopi

Trajtimi me lazer endovenoz dhe ablacioni

Skleroterapia

Na kontaktoni


  Ahmet Hulusi Arslan

  M.D.
  Shëndeti torakal, kirurgjia kardiovaskulare- kardiovaskulare

  Haşim Üstünsoy

  M.D. Prof.
  Shëndeti torakal dhe kardiovaskular – Kirurgjia kardiovaskulare