Anadolu Medical Center

+90 533 498 5665 / +90 262 678 1804

Trajtimi i jodit radioaktiv për kancerin e tiroides

Trajtimi i jodit radioaktiv për kancerin e tiroides

Trajtimi i jodit radioaktiv ipet pas operacionit për kancerin e tiroides. Është opsioni i vetëm i trajtimit që synon të heqë indet e mbetura dhe qelizat kancerogjene në nyjet limfatike ose pjesë të tjera të trupit. Pas operacionit për kancerin e tiroides, kujdesi pasues i pacientit përfshin heqjen e indeve të mbetura në shtratin e tiroides. Kjo procedurë zbulon dhe trajton metastazat e fshehura, duke zvogëluar kështu përsëritjen e sëmundjes dhe zgjat jetën e pacientit. Studimet kanë treguar se trajtimi me radiojod në pacientët e duhur pas një procedure korrekte kirurgjikale eliminoi plotësisht sëmundjen në mbi 95% të pacientëve.

Kush administron trajtimin e jodit radioaktiv?

Pacientët janë të vendosur të jenë të pranueshëm për trajtim me jod radioaktiv menjëherë pas operacionit. Trajtimi mund të bëhet rreth tre deri në katër javë pas procedurës. Përdoret për karcinomat papilare dhe folikulare të përcaktuara si kancere të diferencuara të tiroides. Trajtimi ipet për ablacion (heqje e indit tiroide që nuk mund të hiqet kirurgjikal) dhe për të gjitha grupet e pacientëve, tumori i të cilëve ka diametër 1 cm ose më shumë. Nëse diametri i tumorit është më pak se 1 cm, një tiroidektomi totale mund të jetë e mjaftueshme. Sidoqoftë, trajtimi me radio jod ipet nëse një tumor më i vogël është i pranishëm me metastazë ose pushtim kapsular ose nëse është aplikuar terapi rrezatimi, veçanërisht në zonën e qafës.

Na kontaktoni


    Kezban Berberoğlu

    M.D.
    Shërbime Diagnostike – Patologji