Anadolu Medical Center

+90 533 498 5665 / +90 262 678 1804

Kirurgji Invazive Minimale

Kirurgji Invazive Minimale

Kirurgjia minimale invazive kryhet me anë të kamerës dhe veglave të dorës nga prerjet me gjerësi 0.5-1.0 cm të hapura në murin e përparmë të barkut. Kjo metodë mund të përdoret në shumë fusha të tilla si hernia ose operacionet kardiake.

Parimet themelore të kirurgjisë së hapur janë të vlefshme edhe për kirurgjinë minimale invazive. Dallimi kryesor midis këtyre dy metodave është se operacioni minimal invaziv kryhet me anë të kamerës dhe veglave të dorës me prerje të vogla me gjerësi 0.5 – 1.0 cm. Ndërhyrja kirurgjikale minimale invazive më e zakonshme është “kolecistektomia laparoskopike” e cila është operacioni i heqjes së fshikëzës së tëmthit me anë të laparoskopisë; megjithatë, shumë operacione të përgjithshme kirurgjikale si hernia inguinale, apendiciti, refluksi dhe hernia e stomakut mund të kryhen me anë të laparoskopisë. Përveç këtyre, kirurgjia laparoskopike mund të preferohet për heqjen e shpretkës ose gjëndrës suprenale dhe operacioneve të kancerit të zorrëve të mëdha. Për më tepër, teknikat minimale invazive mund të përdoren gjithashtu në neurokirurgji, kirurgji gjinekologjike, kirurgji ortopedike, kirurgji urologjike dhe kirurgji kardiovaskulare.

Na kontaktoni


  Ayhan Erdemir

  Dr. Profesor i Asociuar i Kirurgjia
  Kirurgjia – Kirurgjia e Përgjithshme

  Kemal Raşa

  Dr., Kirurg Master, FACS, FACP, Kirurg
  Kirurgjia – Kirurgjia e Përgjithshme – SHKENCAT ONKOLOGJIKE – Kirurgjia ONKOLOGJIKE