Anadolu Medical Center

+90 533 498 5665 / +90 262 678 1804

Biopsi e nyjes sentinel

Biopsi e nyjes sentinel

Një nga shqetësimet kryesore me kancerin e gjirit është përhapja (metastaza) e kancerit në organet e tjera. Në këto raste, sintigrafia sentinel e nyjeve limfatike, një test diagnostik i zhvilluar për të identifikuar përfshirjen e nyjeve limfatike, është një metodë imazhi që ofron aftësi superiore diagnostikuese dhe monitoruese.

Pasi specialisti i mjekësisë bërthamore identifikon përfshirjen e nyjës rojtare duke përdorur teknikën e hartës, kirurgu thjesht duhet ta heqë atë kirurgjik.

Biopsia e gjëndrës limfatike Sentinel kryhet duke injektuar një gjurmues radioaktiv në zonë. Arrin zonën nën sqetull ose nyjen e afërt të rojes në rreth pesë deri në shtatë minuta. Duke hequr këto nyje limfatike, ne mund të vlerësojmë mundësinë e metastazimit të qelizave të tumorit. Nëse qelizat tumorale nuk gjenden, procedura është e plotë. Ndonjëherë një rezultat i tillë do të thotë që nyjet limfatike të mbetura nuk duhet të hiqen. Sidoqoftë, kërkimi i qelizave të kancerit në nyjet limfatike “kujdestare” shpesh kërkon heqjen e nyjeve limfatike shtesë.

Na kontaktoni


    Kezban Berberoğlu

    M.D.
    Shërbime Diagnostike – Patologji