Anadolu Medical Center

+90 533 498 5665 / +90 262 678 1804

Kirurgjia e gjirit

Kirurgjia e gjirit

Pacientët me probleme shëndetësore të gjëndrave të qumështit kanë qasje në kujdes mjekësor të klasit botëror e cila ofrohet nga specialistë të Qendrës së Trajtimit të Sëmundjeve të Gjirit në Anadolu Medical Center. Pacientet që na kontaktojnë nënshtrohen një ekzaminimi modern, marrin një vlerësim të rrezikut nga ekspertët, si dhe një trajtim gjithëpërfshirës, ​​ nëse është e nevojshme poashtu edhe kirurgji për rikonstruktimin e gjëndrës së qumështit. Mjekët në klinikën tonë gjithashtu zhvillojnë programe individuale të shqyrtimit.

Së pari, operacioni është i nevojshëm për lezionet malinje të gjirit. Diagnoza dhe trajtimi kirurgjik i kancerit të gjirit është një temë e veçantë dhe shumë komplekse.

Tumoret beninje

Tumoret beninje të gjirit janë më të zakonshme tek gratë. Ato janë kryesisht fibroadenoma dhe papiloma torakale intra-duktale. Mjekët e Anadolu shpesh rekomandojnë që këto tumore të hiqen menjëherë, pasi ato rrezikojnë të ndryshojnë në një formë malinje. Për këtë qëllim përdoren ndërhyrje që synojnë ruajtjen e organeve – këto neoplazi pothuajse nuk kërkojnë kirurgji radikale për të hequr gjoksin e gjëndrës.

Enukleacion

Ky është lloji më i zakonshëm i operacionit për fibroadenomën e gjirit. Thelbi i procedurës është nxjerrja e nyjës tumorale nga kapsula e saj pa hequr indet e shëndetshme. Zgavra e mbetur pas një operacioni të tillë është shumë e vogël, thjesht qepet pa pasoja të dukshme.

Tumorektomi

Ky është një operacion i heqjes së gjirit. Është treguar për një vëllim të madh të fibroadenomës dhe tumorit malinj të dyshuar. Procedura kryhet në kushte stacionare nën anestezi të përgjithshme. Papilloma intrakanele shpesh kërkon heqje sektoriale të gjirit, por nyja papilloma ndonjëherë mund të hiqet në mënyrë endoskopike.

Mastopati

Mastopatia fibrocistike është një nga patologjitë më të zakonshme të gjëndrës së qumështit e lidhur me ristrukturimin e strukturës së indeve të saj të brendshme. Të gjitha format e kësaj shkeljeje zakonisht ndahen në nodale, me vula të përcaktuara qartë dhe të përhapura. Mastopatia difuze konsiderohet faza fillestare e sëmundjes dhe vetëm trajtimi konservativ është i mjaftueshëm për ta trajtuar atë.

Mungesa e kujdesit mjekësor për mastopatinë e përhapur mund të çojë në kalimin e saj në një formë të trazuar. Mastopatia me gunga është një sëmundje e karakterizuar nga formimi i vatrave të vulës të përcaktuara qartë në indet e gjirit. Mjekësia moderne e konsideron këtë patologji si një gjendje parakanceroze. Prandaj, kirurgjia e kistit të gjirit dhe ndryshimet nodale në inde konsiderohen metoda kryesore e trajtimit në shumicën e rasteve. Vëllimi i ndërhyrjes dhe lloji i tij varen nga forma specifike e sëmundjes dhe karakteristikat individuale të pacientit.

Rimëkëmbja e gjirit pas lumpektomisë

Natyrisht, pas një heqje sektoriale të nyjës së tumorit, ndodh një defekt estetik, i cili duhet të korrigjohet në mënyrë që të ruhet rehatia psikologjike e pacientit. Këtu, metodat e rekonstruktimit të gjirit pas operacionit do të jenë të dobishme. Përvoja dhe njohuritë e mjekëve tanë e bëjnë më të lehtë rekonstruktimin e formës dhe madhësisë së gjirit, si dhe përmirësimin e tij, në përputhje me dëshirat e gruas. Më shpesh, procedura rindërtuese është pjesë e operacionit të përgjithshëm për heqjen e tumorit dhe kryhet njëkohësisht.

Kirurgjia rekonstruktive është një nga fushat më të rëndësishme të klinikës sonë. Ky korrigjim rrit pak koston totale të operacionit të gjirit, por duke bërë kështu ne i ndihmojmë pacientët të shmangin traumat psikologjike të shkaktuara nga një shkelje e pamjes së gjirit. Falë kësaj, jo vetëm shëndeti fizik i kthehet gruas, por edhe mirëqenia morale, vetëbesimi, bukuria dhe kështu mundësia e një jete të plotë.

Përfitimet e Anadolu Medical Center

Specialistët e klinikës sonë janë mjekë me famë botërore, shumë të kualifikuar, të cilët u lejojnë atyre të zgjidhin problemet më komplekse brenda fushës së tyre të ekspertizës.

Ekzaminimet diagnostike dhe procedurat kirurgjikale në Anadolu Medical Center kryhen duke përdorur përparimet mjekësore më të avancuara, ilaçet më efektive dhe zhvillimet e përparuara shkencore.

Në krahasim me klinikat evropiane, Anadolu Medical Center ofron çmime shumë të volitshme.

Ne kemi kushte të favorshme për të mirëpritur pacientët e huaj, përfshirë ata nga vendet që flasin Shqip. Ju mund të konsultoheni me “Shërbimin Ndërkombëtar të Pacientëve”.

Na kontaktoni


  Ayhan Erdemir

  Dr. Profesor i Asociuar i Kirurgjia
  Kirurgjia – Kirurgjia e Përgjithshme

  Kemal Raşa

  Dr., Kirurg Master, FACS, FACP, Kirurg
  Kirurgjia – Kirurgjia e Përgjithshme – SHKENCAT ONKOLOGJIKE – Kirurgjia ONKOLOGJIKE