Anadolu Medical Center

+90 533 498 5665 / +90 262 678 1804

Gastrektomisë me mëngë

Gastrektomisë me mëngë

Paketa dhe Kostoja e Gastrektomisë me mëngë

Koha e pritjes: Asnjë

Kohëzgjatja e shtrimit në spital: 3 netë (të përfshira)

Minimumi i kërkuar i qëndrimit jashtë vendit: 7-10 ditë

Kostoja e operacionit të gastrektomisë së mëngës: 3,400 € për laparoskopinë, 5,150 € për robotikë

 

Paketa Përfshin:

 • Tarifat e mjekut për ekzaminimet e para dhe pasuese
 • Tarifat e Kirurgut të Përgjithshëm dhe ndihmës kirurg
 • Konsulencë para operacionit me anesteziologun, endokrinologun, pulmonologjinë, kardiologjinë, specialistin e të ushqyerit dhe psikologun, testet labaratorike te gjakut, EKG, eko kardiake dhe grafikë të mushkërive.
 • Gastroskopia para operacionit dhe ekografia e barkut
 • Tarifat e Sallës Operative
 • Akomodim deri në 3 netë në katin kirurgjik duke përfshirë; Dhoma standarde, tarifat e shërbimit të infermierisë, menyja e rregullt, tarifat e ushqimit për pacientin dhe 1 person shoqërues.
 • Pajisjet dhe furnizimet mjekësore për procedurën dhe medikamentet që lidhen me procedurën
 • Konsultim online me kirurgun në periudhën pas operimit nga venlindja e juaj

Çfarë është Gastrektomia Sleeve?

Gastrektomia Sleeve është heqja e një pjese të madhe të stomakut e cila shërben si ruajtje e stomakut. Në këtë mënyrë stomaku i cili ka një vëllim 1,5-2 litra shndërrohet në një tub të hollë me vëllim 50-150 ml. Në këtë teknikë, sasia e ushqimit që mund të merret në të njëjtën kohë zvogëlohet, por ndërhyhet ecuria natyrale e sistemit tretës. Ky operacion kryhet me metodën laparoskopike, përkatësisht duke përdorur 4 deri në 5 prerje të vogla pranë kërthizës. Operacioni zgjat rreth 45 deri në 75 minuta. Kohëzgjatja e qëndrimit në spital është zakonisht 2 deri në 3 ditë.

Përparësitë kryesore të gastrektomisë sleeve janë se nuk ndryshon rrjedhën natyrale të sistemit të tretjes, duke sjellë më pak mungesë të vitaminave dhe mineraleve, incidenca e sindromës Dumping është më e ulët, ka më pak të ngjarë të çojë në ankesën e refluksit dhe nuk futet objekt i huaj në trup. Megjithatë, ai ka disa disavantazhe, të cilat përfshijnë kryesisht refluksin, ekzistencën e një linje të gjatë stapler (gjakderdhje dhe rrjedhje përmes linjës stapler) dhe pakthyeshmëri. Me fjalë të tjera, efektet anësore të gastrektomisë së mëngës janë më të pakta në krahasim me bypass-in gastrik dhe operacionet më të mëdha.

Si funksionon gastrektomia sleeve?

Gjatë procedurës, pothuajse 80% e stomakut hiqet duke lënë një tub të ngushtë gastrik. Në këtë mënyrë, sasia e ushqimit që mund të merret reduktohet ndjeshëm dhe njeriu ndihet i ngopur shpejt. Ky është efekti kufizues i operacionit. Megjithatë, pjesa e hequr gjatë gastrektomisë sleeve është pjesa që prodhon hormonin Ghrelin që shkakton urinë. Heqja e kësaj pjese zvogëlon sasinë e hormonit që shkakton urinë në gjak, zakonisht duke ulur oreksin. Kjo gjithashtu llogarit efektet metabolike dhe hormonale të këtij operacioni. Duke qenë se ecuria natyrale e sistemit tretës nuk ndërhyhet, tretja dhe përthithja normalisht vazhdojnë pas gastrektomisë sleeve. Kështu, rreziku i mungesës së vitaminave dhe mineraleve është më i ulët.

Sa peshë humbet pas gastrektomisë së mëngës?

Obeziteti është një problem i ndërlikuar, i cili nuk është vetëm një çekuilibër i marrjes së kalorive dhe kalorive të djegura. Obeziteti ka shumë mekanizma hormonalë themelorë. Kur gastrektomia sleeve mbështetet me një dietë të shëndetshme dhe stërvitje, mundëson humbjen e 60 deri në 80% të mbipeshës gjatë një ose dy viteve pas operacionit. Megjithatë, ekziston rreziku i pamundësisë për të humbur peshën e duhur apo edhe për të rifituar peshë kur rregullat nuk respektohen dhe zakonet e vjetra të këqija janë kthyer.

Cila është periudha e rikuperimit pas operacionit? Sa shpejt mund të kthehem në shtëpi?

Rreth 7-10 ditë. Ne rekomandojmë ndjekjen e pacientëve tanë nga dietologu dhe psikologu për të paktën 2 vjet pas operacionit.

Kirurgjia Gastrike Sleeve me Ndihmën e Robotëve

Trajtimi kirurgjik është metoda më efektive e trajtimit me efektivitet të provuar në trajtimin e pacientëve me obezitet të rëndë dhe pacientëve me diabet të tipit 2 rezistent ndaj trajtimit. Të gjitha operacionet e obezitetit dhe të kirurgjisë metabolike mund të kryhen me metoda minimale invazive (laparoskopike dhe robotike).

KIRURGJIA E ASISTUAR NË ROBOT, e cila nuk është e disponueshme në çdo qendër dhe mund të përdoret vetëm nga një numër i vogël kirurgësh, është superiore ndaj kirurgjisë laparoskopike në shumë mënyra. Kirurgjia robotike është një teknikë kirurgjikale që mund të përdorë teknika dhe pajisje që dëmtojnë minimalisht indet në ndërhyrjet kirurgjikale. Kirurgjia robotike ka të gjitha përfitimet e kirurgjisë laparoskopike, si më pak dhimbje, qëndrim të shkurtër në spital dhe rezultate të mira estetike. Rezultatet estetike të kirurgjisë robotike janë të shkëlqyera.

Kirurgjia robotike gjithashtu mund të konsiderohet si një operacion laparoskopik i avancuar. Parimet bazë të funksionimit janë të ngjashme me kirurgjinë laparoskopike. Fillimisht hapen 4-5 vrima 8 mm në murin e barkut dhe barku fryhet me gaz dioksid karboni për të krijuar një zonë për studimin. Më pas, në këto vrima ngjiten krahë të posaçëm robotikë, të cilët janë projektuar posaçërisht për kirurgji robotike dhe parandalojnë dëmtimin e murit të barkut. Operacioni kryhet me ndihmën e këtyre krahëve me lëvizshmëri të lartë. Një kamerë me rezolucion të lartë është ngjitur në një nga vrimat dhe kjo kamerë transmeton imazhet kirurgjikale si në tastierën ku kirurgu kryen operacionin, ashtu edhe në një monitor të madh që ndodhet në krye të shtratit të operimit. Pas kësaj faze, kirurgu i parë ia lë vendin një asistenti me përvojë, shkon në një tastierë speciale të krijuar për të dhe kryen operacionin me komandat që jep që andej. Konsola kirurgjikale është njësia ku bëhen të gjitha cilësimet që lidhen me robotin dhe kirurgu kryen operacionin duke përdorur mjete të posaçme dore. Lëvizjet e kirurgut reflektohen në krahët e robotit dhe operacioni kryhet falë lëvizjeve të imta të krahëve të robotit dhe aftësisë për të punuar lehtësisht në hapësira të ngushta.

Imazhi tredimensional dhe me cilësi të lartë i kamerës robotike i jep kirurgut ndjesinë e operimit me sy të lirë. Në fakt, falë imazhit të zmadhuar, ai lejon të shihen më qartë edhe strukturat që syri i njeriut vështirë se mund t’i shohë. Pjesa e kyçit të dorës së krahëve robotikë ka aftësinë të funksionojë në mënyrë të ngjashme me kyçin e dorës së njeriut. Në fakt, me shkallën e tij të lartë të lëvizshmërisë, ai ka më shumë lëvizshmëri sesa kyçi i dorës së njeriut. Edhe në hapësira të ngushta, shumë procedura të vështira kirurgjikale mund të kryhen lehtësisht me robotin falë kësaj lëvizshmërie. Duke qenë se këto instrumente janë gjithashtu instrumente të fuqishme, ato ofrojnë lehtësi operimi, veçanërisht te pacientët me mbipeshë (obezë). Me të gjitha karakteristikat e sipërpërmendura, kirurgjia robotike i mundëson kirurgut të kryejë procedurat kirurgjikale me saktësi dhe saktësi të lartë.

Për ta përmbledhur, kirurgjia robotike, e cila ofron të gjitha mundësitë e teknologjisë moderne, mund të përdoret në mënyrë të sigurtë në trajtimin kirurgjik të obezitetit morbid dhe diabetit të tipit 2.

 

Paketa dhe kostoja e Gastrektomisë me Mëngë Robotike

Koha e pritjes: Asnjë

Kohëzgjatja e shtrimit në spital: 3 netë (të përfshira)

Minimumi i kërkuar i qëndrimit jashtë vendit: 7-10 ditë

Kirurgjia e Gastrektomisë Robotic Sleeve kushton: 5.150 €

 

Paketat përfshijnë:

 • Tarifat e mjekut për ekzaminimet e para dhe pasuese
 • Tarifat e Kirurgut të Përgjithshëm w. ndihmës kirurg
 • Konsulencë para operacionit me anesteziologun, endokrinologun, pulmonologjinë, kardiologjinë, specialistin e të ushqyerit dhe psikologun, gjakderdhjen, EKG, eko kardiake dhe grafikë të mushkërive.
 • Gastroskopia para operacionit dhe ekografia e barkut
 • Tarifat e Sallës Operative
 • Akomodim deri në 3 netë në katin kirurgjik duke përfshirë; Dhoma standarde, tarifat e shërbimit të infermierisë, menyja e rregullt tarifat e ushqimit për pacientin dhe 1 person shoqërues.
 • Pajisjet dhe furnizimet mjekësore për procedurën dhe medikamentet që lidhen me procedurën
 • Konsultim online me kirurgun në periudhën pas operimit nga venlindja e juaj

Na kontaktoni


  Abdulcabbar Kartal

  Asoc. M.D.
  Kirurgjia e Obezitetit