Kirurgjia e Parkinsonit

Kirurgjia-e-Parkinsonit

Kirurgjia e Parkinsonit: Alternativa Kirurgjikale për Menaxhimin e Sëmundjes së Parkinsonit Çfarë është Kirurgjia e Parkinsonit? Në shfaqjen e sëmundjes së Parkinsonit, qelizat e trurit që prodhojnë dopaminën humbasin, duke shkaktuar probleme me kontrollin e lëvizjeve. Kjo sjellë simptoma si dridhje, ngurtësi muskulare, lëvizje të ngadaltë, dhe probleme me ekuilibrin. Ndërhyrja kirurgjikale mund të konsiderohet […]

Stimuluesi i Trurit

Stimuluesi-i-Trurit

Stimuluesi i Trurit: Ndihma e Përparuar në Trajtimin e Sëmundjeve Neurologjike Stimulimi i trurit është një teknikë kirurgjikale revolucionare që mund të ndihmojë në menaxhimin e sëmundjeve neurologjike të vështira. Në këtë artikull, do të eksplorojmë thellësisht çfarë është stimuluesi i trurit, se si funksionon, dhe në cilat kushte është përdorur me sukses. Po ashtu, […]

Dridhjes Esenciale

Dridhjes-Esenciale

Simptomat dhe Trajtimit të Dridhjes Esenciale Çfarë është Dridhja Esenciale? Dridhja esenciale, njohur edhe si sëmundja e dridhjes, është një çrregullim i lëvizjes që shkakton lëkundje të pjesëve të trupit. Kjo lloj dridhje ndodh jashtë kontrollit të personit dhe mund të prekë duart, krahët, këmbët, si dhe pjesë të tjera të trupit si koka dhe […]

Një metodë unike e trajtimit të onkologjisë filloi të zbatohej në Turqi

Një metodë unike e trajtimit të onkologjisë filloi të zbatohej në Turqi Një metodë unike e trajtimit të onkologjisë filloi të zbatohej në Turqi Për shkak të përhapjes së madhe të onkologjisë, shkencëtarët po punojnë vazhdimisht në krijimin e metodave të reja efektive për të luftuar këtë sëmundje serioze. Një nga përparimet më të fundit […]

Radioterapi Intraoperative

Radioterapi Intraoperative Radioterapi Intraoperative Koha 6-javore e radioterapisë zvogëlohet në 30 minuta në trajtimin e kancerit të gjirit Kohët e trajtimit janë ulur ndjeshëm në kancerin e gjirit. Duke shprehur se zakonisht kryhet një procedurë kirurgjikale fillimisht për nxjerrjen e tumorit në trajtimin e kancerit të gjirit dhe më pas administrohet terapia me rrezatim për […]

Salla Operative Hibride

Salla Operative Hibride Salla Operative Hibride Gjithçka është për operacionet “më të sigurta”: Një dhomë që përmban teknologji të ndryshme…Një dhomë hibride që ofron një mjedis më të sigurt si për kirurgët ashtu edhe për pacientët. Operacionet më të komplikuara të kirurgjisë së trurit dhe nervit kryhen me rreziqet më të ulëta. Sepse të gjitha […]