Altan Kır

Position: Dr. Profesor i Asociuar i Kirurgjisë TorakaleFields: Shëndeti Kardiovaskular Dhe Thorakik – Kirurgjia ThorakikeEmail: altan.kir@anadolusaglik.orgEdukimi dhe Përvoja Shkolla e Mjekësisë e Universitetit Karadeniz, Trabzon Departamenti i Kirurgjisë Torakale, Shkolla e Mjekësisë e Universitetit Dicle, Diyarbakır Spitali Royal Brompton, Angli Qendra Sloan Cancer – Memorial Kettering, SHBA Qendra Sureyyapaşa për Sëmundjet e Gjoksit dhe Kirurgjisë […]

İlker Tinay

Position: M.D. Profesor i Urologjisë dhe Uro-onkologjisëFields: Kirurgjia – UrologjiEmail: ilker.tinay@anadolusaglik.orgEdukimi dhe Përvoja Istanbul University, Istanbul Faculty of Medicine Urology, Marmara University, Faculty of Medicine Anëtarsitë Executive Board Member Association of Urooncology Secretary of the Bladder Tumors Research Group Association of Urooncology Member Of Board Of Directors Of Urological Surgery Association, Northern Marmara Branch Internatıonal Bladder Cancer […]

Përdoret në Kirurgjinë e Kraharorit

Përdoret në Kirurgjinë e Kraharorit Kirurgjia Robotike Torakale Kirurgji robotike torakale ose kirurgji torakale me robot nënkupton kryerjen e disa procedurave kirurgjikale përmes vrimave të vogla në zgavrën e kraharorit duke përdorur sistemin robotik da Vinci. Instrumentet që simulojnë kyçin e dorës njerëzore, kontrollin intuitiv të lëvizjes dhe imazhet tre-dimensionale me rezolucion të lartë të […]

Përdoret në Sëmundjet Urinare

Përdoret në Sëmundjet Urinare Përdoret në Sëmundjet Urinare Kirurgji Robotike për Kancerin e Fshikëzës Kanceri i fshikëzës është lloji i gjashtë më i zakonshëm i kancerit në Shtetet e Bashkuara, me 65.000 njerëz të diagnostikuar çdo vit. Megjithëse ka një rritje të vazhdueshme të incidencës së kancerit të fshikëzës, ka gjithashtu një rritje në normat […]

Përdoret në Sëmundjet Gjinekologjike

Përdoret në Sëmundjet Gjinekologjike Përdoret në Sëmundjet Gjinekologjike Kirurgjia Robotike për Mitrën dhe Kancerin e Qafës së Mitrës Para futjes së robotit kirurgjikal da Vinci, heqja e mitrës, domethënë historektomia, kërkonte një prerje të madhe në bark. Sistemi da Vinci lejon një manipulim të saktë pasi kryhet përmes disa prerjeve të vogla dhe indet zmadhohen […]

Përdoret në Kirurgjinë e Përgjithshme

Përdoret Në Kirurgjinë e Përgjithshme Përdoret në Kirurgjinë e Përgjithshme Kirurgjia Robotike Për Sëmundjet Kanceroze Kirurgjia robotike jo vetëm që përmirëson heqjen e organit përkatës ose indit të kancerit në kirurgjinë e kancerit, por gjithashtu siguron që nyjet limfatike të hiqen plotësisht. Përdorimi i robotit është rritur ndjeshëm për operacionet e kancerit brenda barkut. Studimet […]

Kirurgji Robotike

Kirurgji Robotike Kirurgji Robotike Kirurgjia robotike ofron lehtësira të shumta si për pacientët ashtu edhe për kirurgun. Është një hap i ri i kirurgjisë minimale invazive pas operacionit laparoskopik, i cili tashmë ka zëvendësuar kirurgjinë konvencionale në disa fusha. Çfarë ofron kirurgjia robotike për një pacient Reduktimi i humbjes së gjakut dhe nevoja për transfuzion […]