Kezban Berberoğlu

Position: M.D.Fields: Shërbime Diagnostike – PatologjiEmail: kezban.berberoglu@anadolusaglik.orgEdukimi dhe Përvoja • Shkolla e Mjekësisë e Universitetit Trakya • Shkolla e Mjekësisë në Universitetin e Stambollit • Shkolla e Mjekësisë, Johns Hopkins, Baltimore, SHBA Specialitetet dhe interesat mjekësore • Onkologjia bërthamore • Kardiologjia nukleare • Anëtar i Shoqatës Turke të Mjekësisë Bërthamore Hulumtime dhe Publikime • 2 […]

Terapitë me Radionuklide

Terapitë me Radionuklide Terapitë me Radionuklide Galium-68 PSMA PET-CT Është teknologjia aktuale më e suksesshme e imazhit e përdorur për të vlerësuar përhapjen e kancerit të prostatës në organe ose inde të tjera. Agjenti specifik i prostatës i quajtur PSMA lidhet me radioizotopin galium-68, dhe i administrohet pacientit në mënyrë intravenoze dhe kryhet një imazh […]

Trajtimi i jodit radioaktiv për kancerin e tiroides

Trajtimi i jodit radioaktiv për kancerin e tiroides Trajtimi i jodit radioaktiv për kancerin e tiroides Trajtimi i jodit radioaktiv ipet pas operacionit për kancerin e tiroides. Është opsioni i vetëm i trajtimit që synon të heqë indet e mbetura dhe qelizat kancerogjene në nyjet limfatike ose pjesë të tjera të trupit. Pas operacionit për […]

Biopsi e nyjes sentinel

Biopsi e nyjes sentinel Biopsi e nyjes sentinel Një nga shqetësimet kryesore me kancerin e gjirit është përhapja (metastaza) e kancerit në organet e tjera. Në këto raste, sintigrafia sentinel e nyjeve limfatike, një test diagnostik i zhvilluar për të identifikuar përfshirjen e nyjeve limfatike, është një metodë imazhi që ofron aftësi superiore diagnostikuese dhe […]

PET-CT

PET-CT PET-CT Skanuesi PET / CT është një metodë e imazhit që ndërthur teknikat e PET (tomografia me emision pozitron) dhe tomografia e asistuar nga kompjuteri (CT) dhe siguron informacion më të plotë se sa mund të sigurojë secila veçmas. Ky kombinim siguron diagnozën e shpejtë dhe të saktë të kancerit. Përdoret në diagnostikimin dhe […]

Mjeksia Nukleare

Mjeksia Nukleare Mjeksia Nukleare Departamenti i mjekësisë Nukleare në Qendrën Mjekësore Anadolu aplikon substanca radioaktive për të diagnostikuar dhe trajtuar shumë sëmundje kancerogjene dhe jo-kancerogjene. Testet e kryera në Departamentin e Mjekësisë Nukleare janë jashtëzakonisht të ndjeshme ndaj anomalive në strukturën ose funksionin e organeve. Ato janë një pjesë e domosdoshme e kujdesit për pacientin […]