Hale Başak Çağlar

Position: M.D., Prof. i Onkologjisë së RrezatimitFields: Shkencat Onkologjike – Onkologjia e RrezatimitEmail: hale.caglar@anadolusaglik.orgEdukimi dhe Përvoja • Universiteti Gazi, Ankara • Universiteti i Marmara, Stamboll • Instituti i Kancerit Dana Farber, Universiteti i Harvardit, Boston, SHBA • Universiteti Medipol, Fakulteti i Mjekësisë, Departamenti i Onkologjisë së Rrezatimit Aktivitetet dhe interesat mjekësore • Toksiciteti akut i […]

RADIXACT

RADIXACT RADIXACT Radixact, një tjetër produkt preciz, është modeli më i ri në një familje pajisjesh të quajtur “tomoterapi”. Ajo është ende shumë pak e përdorur në gjithë botën. Karakteristika e tij më e rëndësishme është shpërndarja e ilaçeve spiral. Sistemi është një kombinim i funksionit të tomografisë së llogaritur mega-voltazh dhe përshpejtuesit linear. Pajisja […]