Specialist i Kirurgjisë së Përgjithshme

Shef i Departamentit të Kirurgjisë së Përgjithshme

sedat.karademir@anadolusaglik.org

Eksperience pune

• Spitali i Trajnimit dhe Hulumtimit në İzmir Atatürk, Klinika e Kirurgjisë së Përgjithshme, Asistent Kryesor.

• UCLA Medical Center (Los Angeles), Programi i Transplantit të Mëlçisë, Hetues.

• RUSH–Presbiterian-Shën. Luke’s Medical Center (Chicago), Programi i Transplantit të Organeve (transplantimi i mëlçisë dhe veshkave), Bashkëpunëtor i Klinikës.

• İzmir, Fakulteti i Mjekësisë i Universitetit Dokuz Eylül, Departamenti i Kirurgjisë së Përgjithshme. Njësia e Transplantit të Mëlçisë dhe Kirurgjisë HPB. Ligjërues.

• Menaxher i Departamentit të Kirurgjisë në Ankara Güven Hospital, Transplant Organesh dhe HPB.

• Anadolu Medical Center në lidhje me Johns Hopkins Medicine, Stamboll,

Arsimi

• Universiteti Ege, Fakulteti i Mjekësisë (1985)

• Asistent i Kirurgjisë së Përgjithshme: Spitali i Trajnimit dhe Kërkimit të Izmir Ataturk, Shërbimi i 2-të i Kirurgjisë së Përgjithshme (1988 – 1993)

• Asistent Kërkimor: UCLA Medical Center (Los Angeles), Programi i Transplantit të Mëlçisë (1991 – 1992)

• Trajnim për Kirurgji Transplanti: RUSH–Presbyterian-St. Luke’s Medical Center (Chicago), Bashkëpunëtor Klinik, Programi i Transplantit të Organeve (Transplantimi i mëlçisë dhe veshkave) (1994 – 1997)

Fushat e ekspertizës

• Trajtimet kirurgjikale të sëmundjeve beninje dhe malinje të mëlçisë, kanaleve biliare dhe pankreasit (kanceret primare ose metastatike të këtyre organeve, lezione cistike beninje ose malinje, lezione beninje dhe malinje obstruktive me origjinë nga fshikëza e tëmthit dhe kanali biliar)

• Transplanti i mëlçisë

Certifikatat

• Certifikata ECFMG (#: 0-478-416-1), 1992

• Certifikimi i Bordit të Kirurgjisë së Përgjithshme Turke, 1994

• Certifikatë diplomimi (Fellowship) Universiteti RUSH, Departamenti i Kirurgjisë së Përgjithshme, Transplant, korrik 94-97

• Shoqata Amerikane e Kirurgëve të Transplantit (ASTS), Certifikata e Bursës së Transplantit Klinik, 1999

• Certifikata Profesor i Asociuar dhe Profesor (Kirurgji e Përgjithshme) 2000 dhe 2006

Anëtarësitë profesionale

• Shoqata Kirurgjike Turke

• Shoqata Turke e Kirurgjisë HPB

• Shoqata e transplantit të mëlçisë

• Shoqata Ndërkombëtare Hepato-Pankreato-Biliare (IHPBA)

• Regjistri Evropian i Transplantit të Mëlçisë (ELTR)

Publikimet

• 9 kapituj libri

• Më shumë se 85 publikime kombëtare dhe ndërkombëtare