Position: M.D. Profesor i Neurokirurgjisë

Fields: Mjekësia e Brendshme - Neurokirurgjia

Email: mehmet.berk@anadolusaglik.org

Arsimi

Edukimi mjekësor:

Fakulteti i Mjekësisë i Universitetit Hacettepe, Ankara, Turqi 10/1983-07/1989

Trajnimi neurokirurgjik:

Departamenti i Kirurgjisë Neurologjike

Universiteti i Shëndetit dhe Shkencës në Oregon

Portland, OR, SHBA

07/2006-06/2012

Fellow klinik në Neurokirurgji Pediatrike

Spitali i Fëmijëve St. Louis, Departamenti i Neurokirurgjisë

Shkolla e Mjekësisë e Universitetit të Uashingtonit në St. Louis St. Louis, MO, SHBA

07/2005-06/2006

Fellow klinik në Neurokirurgji Pediatrike

Divizioni i Neurokirurgjisë, Universiteti i Otavës

Spitali i Fëmijëve i Ontarios Lindore,

Otava, Ontario, Kanada

07/2004-10/2004

Studiues postdoktoral

Departamenti i Neurokirurgjisë,

Qendra e Shkencave Shëndetësore të Universitetit Shtetëror të Luizianës në Shreveport,

Shreveport, LA, SHBA

08/2003-04/2004

Fellow klinik në Neurokirurgji Stereotaktike dhe Funksionale

Divizioni i Neurokirurgjisë, Universiteti Dalhousie,

Qendra e Shkencave Shëndetësore të Mbretëreshës Elizabeth II,

Halifax, Nova Scotia, Kanada

07/2002-06/2003

Fellow klinik në Neurokirurgji Stereotaktike dhe Funksionale

Qendra Kirurgjike për Çrregullime të Lëvizjes,

Divizioni i Neurokirurgjisë, Universiteti i Kolumbisë Britanike,

Vankuver, Kolumbia Britanike, Kanada

07/2000-06/2002

Rezident, Departamenti i Neurokirurgjisë,

Shkolla e Mjekësisë e Universitetit të Ankarasë, Ankara, Turqi

07/1992-07/1998

• Mehmet Çaglar Berk, MD është neurokirurg me trajnim të dyfishtë; si në Neurokirurgjinë Stereotaktike, Funksionale dhe Restauruese ashtu edhe në Neurokirurgjinë Pediatrike.

• Ai është i certifikuar nga Bordi nga: Bordi Amerikan i Kirurgjisë Neurologjike (ABNS), Shoqata Evropiane e Shoqatave Neurokirurgjike (EANS) dhe Bordi Turk i Neurokirurgjisë. Ai gjithashtu mban Licencimin e Këshillit Mjekësor të Kanadasë (LMCC).

• Ai kreu neurokirurgjinë e parë robotike të shtyllës kurrizore në vitin 2021; në shtetin e Oregonit, SHBA.

• Është i pari dhe i vetmi neurokirurg i trajnuar me rezidencë të dyfishtë dhe me dy fellowship në Turqi dhe Evropë.

• Dr. Berk ka ekspertizë klinike në trajtimin kirurgjik të të gjitha problemeve komplekse neurokirurgjikale me fokus të veçantë në neurokirurgjinë funksionale dhe kirurgjinë minimale invazive të shtyllës kurrizore të drejtuar nga imazhi: tumoret e trurit, kirurgjia e shtyllës kurrizore, çrregullimet e lëvizjes, sëmundja e Parkinsonit, dridhja esenciale, Distonia, Dhimbjet kronike, Stimulimi i palcës kurrizore, stimulimi i thellë i trurit, nevralgjia trigeminale dhe dhimbja e fytyrës, keqformimi Chiari dhe kirurgjia e epilepsisë

Anëtarësitë institucionale

Bordi i certifikuar nga Bordi Amerikan i Kirurgjisë Neurologjike: Certifikata ABNS #191137188

11/2019-12/2029, Pjesëmarrja në KOM

Certifikimi ECFMG/USMLE: 2005

Licencimi i Këshillit Mjekësor të Kanadasë – LMCC: 2005

Certifikatë Diplomimi në Hetimet Njerëzore

Universiteti i Shëndetit dhe Shkencës në Oregon, Portland, OR, SHBA: 2011

FEBNS – Anëtar i Bordit Evropian të Neurokirurgjisë: 1998

Republika e Turqisë, Ministria e Shëndetësisë,

Certifikatë specialiteti në Neurokirurgji: 1998

TND – Bordi Turk i Neurokirurgjisë: 2006

Ekspertiza & Fushat e interesit

•Tumoret e trurit dhe shtyllës kurrizore

•Neurokirurgji e drejtuar nga imazhi

•Kirurgji minimalisht invazive në tru dhe shpinë

•Neurokirurgjia stereotaktike dhe funksionale

•Trajtimi kirurgjik i çrregullimeve të lëvizjes dhe epilepsisë.