Position: MD e Mjekësisë së Brendshme dhe Pulmonologjisë

Fields: Shkenca të Brendshme - Pulmonologji

Email: esra.sonmez@anadolusaglik.org


Edukimi dhe përvoja profesionale

• Universiteti Marmara, Fakulteti i Mjekësisë në Anglisht, Stamboll 1999

• Edukimi i specializuar

• Shkolla e Mjekësisë Cerrahpaşa, Universiteti i Stambollit, Departamenti i Sëmundjeve të Mushkërive, Stamboll 2005

• Observatori i Bronkoskopisë Intervenuese në Spitalin Johns Hopkins 2012

Aktivitetet dhe interesat mjekësore

•Kancer në mushkëri

• astma

• Sëmundje kronike obstruktive e mushkërive

• Infeksionet e mushkërive

• Sëmundje difuze parenkimale të mushkërive

• Arrestimi i frymëmarrjes

• Sëmundjet vaskulare të mushkërive

• Varësia nga duhani

• Sëmundja e pleurit

• Tuberkulozi

Hulumtime dhe publikime

• 2 artikuj ndërkombëtarë, 1 artikull kombëtar

• 23 postera ndërkombëtare dhe kombëtare, prezantime gojore