Arsimi

2011     Universiteti: Fakulteti i Mjekësisë i Universitetit Marmara (Anglisht)

2017     Specialiteti: Universiteti Marmara i Fakultetit të Mjekësisë Departamenti i Urologjisë Specialiteti: Kirurgjia e Gurëve të Mosmbajtjes Urinare të Femrave për Sëmundjet Beninje të Prostatës,

Përvoja

Spitali i Arsimit dhe i Hulumtimit në Malatya

Spitali Publik Bejkoz

Spitali i Arsimit dhe i Hulumtimit Umraniye

Spitali Konfidencial Medivia Cengelkoy

Anëtarësimi në Organizatat Shkencore

• Shoqata e Kirurgjisë Urologjike, Shoqata Evropiane e Urologjisë (EAU)

Pjesëmarrjet në Kurs

• Kursi i trajnimit mbi onkologjinë hipertermike Oncotherm (Bad abling, Münih 16 Janar 2018)

• Kursi i drejtpërdrejtë i Adrenalektomisë (Shoqata e Endurologjisë, 18 Prill 2019)

• Kursi i drejtpërdrejtë i Laparoskopisë së Veshkave (Shoqata e Endurologjisë, 20 Qershor 2019)

• Kursi i drejtpërdrejt i Laparoskopisë 3D (Shoqata e Endurologjisë, 25 Tetor 2019)

• Kursi i Urodinamikës në Bristol (28-29 Nëntor 2020)

• Kursi i Avancuar i Urodinamikës në Bristol (12 Qershor 2021)

Publikimet

• Serhan Cimen, Murat Dursun, Muhammed Sulukaya & Huseyin Besiroglu A mund të jetë raporti monocit/kolesterol HDL një shënues i hershëm i disfunksionit erektil? Mashkulli i plakur, DOI:10.1080/13685538.2019.1574735

• Dursun M, Cimen S, Sulukaya M, Bugday MS, Besiroglu H. Vlera parashikuese e gjerësisë së shpërndarjes së qelizave të kuqe në disfunksionin erektil. Andrologjia. 2019; 00: e13374.

https://doi.org/10.1111/and.13374

• Yiloren Tanidir · Naside Mangir · Ahmet Sahan · Muhammed Sulukaya Versioni turk i Pyetësorit të simptomave të stentit ureteral: vërtetimi gjuhësor dhe psikometrik World J Urol

DOI 10.1007/s00345-016-1958-4

• Siguria dhe Efikasiteti i Hobeve Retropubike ose Transobturatore Miduretrale në një Grup të Rastësishëm të Grave Turke Tufan Tarcan Naside Mangir Ahmet Sahan Yiloren Tanidir Muhammed Sulukaya Yalcin İlker Urol Int 2014;93:449–453 DOI: 449-450000.

• Përqendrimi i spermës dhe vëllimi i spermës rritet pas ndërprerjes së duhanit tek meshkujt infertilë Deniz Kulaksiz, Tuncay Toprak, Eda Tokat, Mehmet Yilmaz, Mehmet Akif Ramazanoglu, Asgar Garayev, Muhammed Sulukaya, Recep Burak Degirmentepe, Elnur Allahverdiyev, Ayhan Verdiyev Revista e Mjekësisë Seksuale (2022) 34:614–619; https://doi.org/10.1038/s41443-022-00605-0

• Dizajni dhe Vlefshmëria e Rezultatit të Simptomave të Inkontinencës pas Prostatektomisë Marmara Murat Akgul, Muhammed Sulukaya, Ahmet Sahan, Nural Bekiroglu, İlker Tinay, Levent Turkeri, Tufan Tarcan Journal of Urological Surgery, 2017; 4:1-7 Doi: 10.4274/ju .1097

• Vlerësimi i Funksionit Diferencial të Veshkëve tek Fëmijët me Hidronefrozë: Krahasimi i DMSA dhe MAG-3 Cem Akbal, Ahmet Sahan, Asgar Garayev, Cağrı Akın Sekerci, Muhammed Sulukaya, Harika Alpay, Tufan Tarcan, Ferruh Şimşek Journal of Urological Surgery15,2; 3: 129-134 Doi: 10.4274/jus.366

• Llojet e Mbiaktivitetit të Detrusorit Urodinamik dhe Lidhja e tij me Sëmundjet Neurologjike. Përcjellja 10-vjeçare e 1000 Studimeve Urodinamike Invazive Alkan Cubuk, Ahmet Sahan, Orkunt Ozkaptan, Berkan Simsek, Muhammed Sulukaya, Fatih Tarhan East J Med 26(1): 139-144, 2021 DOI: 10.1m.55205

• EFEKTET NEGATIVE TË DUHANIT NË PARAMETRAT E SPERMËS PAS VARIKOCELEKTOMISË Muhammet Serdar BUGDAY ,Ersoy OKSUZ, Murat DURSUN, Serhan CIMEN, Muhammed SULUKAYA, Battal Selcuk CAKMAK Journal of Inoncational School of Inoncational,791, Shëndeti i Shëndetit, Revista e Shëndetit Vollim2871, , Numri 1 (2023 ) 1297-1303 doi: 10.33715/inonusaglik.1198321

• A Mund të Ndikojë Teknika Kirurgjikale në Suksesin e Trajtimit Endoskopik te Fëmijët me Refluks Vezikoureteral dhe Sindromën e Fshikëzës Tepër Aktive? Ahmet Sahan, Cem Akbal, Asgar Garayev, Çağrı Akın Sekerci, Muhammed Sulukaya, Yıloren Tanıdır, Ilker Tinay, Tufan Tarcan, Ferruh Simsek Journal of Urological Surgery, 2015; 3: 135-140 Doi: 10.4274/jus.367

• Embolizimi Super Selektiv i Arterieve Vezikale me Teknikë Mikro-Kateteri në Trajtimin e Hemorragjisë së Patrajtueshme për Shkak të Kancerit të Fshikëzës Bahadır Sahin, Muhammed Sulukaya, Ilker Tinay, Yıloren Tanıdır, Feyyaz Baltacıoglu, Levent Ur1oo Bulletin ;10 ; DOI: 10.4274/uob.448

• Kirurgjia e Kursimit të Nefronit për Tumoret Renale të Lokalizuara – Cilësia e Jetës në Një Vështrim Yıloren Tanıdır, Ferhad Talibzade, Muhammed Sulukaya Buletin of Urooncology 2014;13:201-205 DOI:10.4274/uob.160