Shkencat Kirurgjike

Share on

Shkencat Kirurgjike

Departamenti i Shkencave Kirurgjike mublon një sërë kompetencash dhe  sëmundjesh.fections.

Specialistët tanë të përvojës ndërkombëtare janë garantues të shërbimeve tona të cilësisë më të lartë. Poashtu, duke qenë në mënyrë permanente të orientuar drejt inovacionit, ne implementojmë teknologjitë më të avancuara mjekësore që na lejojnë ti ofrojmë pacientëve tanë intervenime kirurgjike të precizitetit të lartë me minimum rrezik dhe dhimbje. Ju lutem kontrolloni nën-seksionet në të majtë për më shumë detaje rreth specializimeve të këtij departament.

Operimi i Gjirit

Klinika e Kirurgjisë së Gjirit tek Qendra Mjekësore Anadolu e luan një rol prijës në ekzaminimin e kancerit tek gratë. Rreziku për kancer i secilit pacient që vjen vlerësohet, ekzaminimet klinike të gjoksit performohen dhe programet e veçanta individuale të skanimit përgatiten.

Pacientët me gjetje abnormale gjatë ekzaminimeve apo diagnostifikimit fotografik diagnostifikohen dhe opcionet e trajtimit vendosen. Departamentet e Radiologjisë, Mjekësisë Nukleare, Patologjisë, Onkologjisë dhe Kirurgjisë Plastike dhe Rekonstruktive bashkëpunojnë për ta ofruar një çasje multidisiplinare në fazat e diagnostifikimit dhe trajtimit të pacientit. Kjo çasje multidiciplinare siguron që pacientët të kenë trajtimin më të ri dhe përshtatshëm, e fasiliton procesin dhe e fuqizon raportin mes pacientit dhe mjekut.

Përveç atyre me kancer të gjirit, pacientët me tumorë benin të gjirit dhe infektime, si dhe dhimbje gjoksi vlerësohen në këtë klinikë nga kirurgët e gjirit. Diagnozat e pacientëve vendoset shpejtë, dhe tretmani fillon si vazhdimësi.

Klinika e Kirurgjisë së Gjirit tek Qendra Mjekësore Anadolu ofron shërbim të klasit botëror për të gjitha rastet që kanë të bëjnë me gjirin, dhe kontribon në jetra më të gjata dhe shëndetshme për gratë.

Kirurgjia Robotike

Kirurgjia robotike i ofron përparësi të shumta pacientëve dhe mjekëve. Është hapi i ardhshëm në operimet me intervenime minimale pas operiit laparoskopik, e cila e zëvendëson kirurgjinë e zakonshme në disa fusha.

Çka i ofron kirurgjia robotike pacientit?

  • Reduktohet humbja e gjakut dhe nevoja për transfuzion. Procedurat robotike të operimit asociohen me më pak humbje gjaku, në veçanti tek operimet e kancerit. Si rezultat, kjo e ulë nevojën për transfuzion gjaku interoperativ apo postoperativ.
  • Më pak dhimbje, më pak hapa kundër dhimbje: Pasi që operacioni robotik eliminon nevojën për prerje të mëdha, pacientët kanë më pak dhimbje postoperative, dhe kanë nevojë për më pak medikamente kundër dhimbje.
  • Hospitalizim më i shkurtër. Ndërhyrjet e realizuara me ndihmën e robotëve rezultojnë me periudhë më të shkurtër të kaluar në spital, krahasuar me operimin e hapur. Në disa prej ndërhyrjeve, pacientët janë liruar të njëjtën ditë, apo ditën pas ndërhyrjes. Pacientët shërohen më shpejtë dhe i vazdhojnë aktivitetet e tyre të përditshme.
  • Më pak rrezik prej infektimit. Rreziku i infektimit gjatë operimeve me robotë është shumë më i ulët, pasiqë për ndryshim prej operacionit të hapur, prerjet janë më të vogla dhe ka shume më pak gjakderdhje.
  • Rezultate të përmirësuara kozmetike. Ndërhyrjet me robotë nuk kërkojnë prerje të mëdha në murin abdominal, dhe të gjitha intervenimet realizohen përmes 3-4 vrimave të vogla në abdomen. Si rezultat, varat janë pothuajse të pavrejtshme.
  • 3-D imazhe të kualitetit të lartë
    Përderisa fotografitë standarde laparoskopike bëhen me një kamerë, operimi robotik i involvon dy kamera të definicionit të lartë, duke e ofruar një imazh 3-dimenzional me mundësi rritjeje deri në 10x – 12x. Instrumentet robotike arrijnë në pjesë të trupit të paaritshme për dorën e mjekut dhe i mundësojnë mjekut t’i sheh strukturat që janë shumë të vogla për t’u parë me sy. Si rrjedhojë, kirurgu mund të operojë në pjesë të abdomenit apo vende tjera të trupit, të cilat nuk mund të arrihen në operacion të hapur.

Hapësirë më e përshtatshme e lëvizjes

Roboti i teknologjisë së fundit i Qendrës Mjekësore Anadolu i ka katër duar robotik. Njëri e kontrolon kamerën, ndërsa tri tjerat i mbajnë instrumentet kirurgjike. Dy duart reprezantojnë dorën e djathtë dhe të majtë të kirurgut. Dora tjetër mundëson punë shtesë si ndarja dhe tërheqja e indeve, dhe përcjellja e qepjeve kirurgjike. Roboti posedon instrumentin e artikuluar EndoWrist. Ky mjet i ofron 7 nivele të lirisë dhe dy nivele të rotacionit boshtor, duke i imituar tri lëvizje të dorës dhe tri lëvizje të kyqit të dorës për të kapur apo prerë. Këto instrumente të një hapsërie më të madhe të lëvizjes dhe shkathësisë i eliminojnë shumë sfida që dalin në procedura dydimenzionale kirurgjike laparoskopike.

Filtering hand tremors

Lëvizjet e duarve të kirurgut janë nivelizuar dhe përkthyer në duar të robotit përmes sistemit kompjuterik. Edhe të dridhurat e vogla të duarve janë eliminuar si rezultat i kësaj teknologjie robotike. Sistemi i filtron të dridhurat e duarve që i tejkalojnë 6 Hz, në mënyrë që ndërhyrjet që kërkojnë sensitivitet më të lart të bëhen pa vështirësi.

Mjekët e departamentit

 

Rastet e pacienteve

Meso nga eksperienca e
pacienteve tane
Shiqo    Lexo
 

Copyright © 2014
Anadolu Sağlık Merkezi
All Rights Reserved