Neurokirurgjia

Share on

Neurokirurgjia

Departamenti i neurokirurgjisë është ndër departamentet më të avansuara të Qendrës Mjekësore Anadolu, e cila trajton tumore të trurit duke përfshirë ndërhyrje në bazë të kafkës, patologji të rrezikshme vaskulare të trurit si malformime arteriovenoze, kavernoma dhe aneurizmi, çrregullimet e lëvizjes (stimulimi i thellë i trurit për sëmundjen e Parkinsonit), operimi i epilepsisë, hiqja e lezioneve, instrumentimi spinal dhe fuzioni.

Teknika moderne dhe të përsosura mikroneurokirurgjike së bashku me instrumente moderne përfshi sisteme të navigimit dhe neuromonitorimit janë pajisje të rëndësishme në qendrën tonë. Departamenti i neurokirurgjisë është njëra nga pikat e referencës për opinion të dytë mjekësor në raste sfiduese nga e gjithë bota.

Bashkëpunime me radiologë ekspertë (3-Tesla MRI, Multislice CT (256), Angjiografi 3-Dimenzionale, Rezonanca Manjetike Funksionale – MRI dhe Fiber Traktografia, Neuroradiologjia Invazive),  Departamenti i Onkologjisë së Hipertrofuar ( Pet CT, CyberKnife, IMRT), departament i Neurologjisë me kualifikim të lartë (Video EEG Monitoring) dhe Departamenti i Patologjisë (të pajisur mirë për diagnostifikime precize) janë ndër faktorët kryesorë që ndikojnë në procesin e trajtimit të pacientëve tanë.

Kujdesi postoperativ i bërë nga një staf i edukuar dhe organizuar mirë është po aq i rëndësishëm.

Departamenti i Neurokirurgjisë në Qendrën Mjekësore Anadolu është e pajisur me teknologjinë e fundit për trajtime të sëmundjeve Neurokirurgjike, përfshirë:

Tumoret e Trurit

 • Tumorët Glial
 • Meningioma
 • Metsatazat e trurit
 • Tumorët me bazë në kafkë
 • Hipofiza
 • Tumorët Benin Cistik

Lezionet Vaskulare të Trurit

 • Malformimet Arteriovenoze
 • Kavernoma
 • Aneurizmi

Operimi i Çrregullimeve të Lëvizjes & Neurokirurgjia Funksionale

 • Stimulimi i Thellë i Trurit (Operimi i Sëmundjes së Parkinsonit)
 • Distonia (Stimulimi i Thellë i Trurit)
 • Dridhje (Stimulimi i Thellë i Trurit)
 • Nevralgjia Trigemniale (Dekompresion Mikrovaskular)

Operimi i Shpinës

 • Lëkundja e disqeve të Mesme dhe të Qafës (Mikrokirugji)
 • Tumore të boshtit kurrizor (Ependimoma, Neuroma, Meningjioma, Hemangjioblastoma, etj)
 • Metstazat Spinale
 • Instrumentimi Spinal

Mjekët e departamentit

 

Rastet e pacienteve

Meso nga eksperienca e
pacienteve tane
Shiqo    Lexo
 

Copyright © 2014
Anadolu Sağlık Merkezi
All Rights Reserved