Position: Asoc. M.D. Gjinekolog dhe Kirurg Gjinekologjik Onkologjik

Fields: Gjinekolog dhe Kirurg Gjinekologjik Onkologjik

Email: taylan.senol@anadolusaglik.org


Arsimi

2017 Profesor i Asociuar në Obstetrikë dhe Gjinekologji

2013 – 2016 Fellowship Onkologjik Gjinekologjik- Spitali Trajnues dhe Hulumtimit në Stamboll Zeynep Kamil

2005-2010 Rezidenca e Obstetrikës dhe Gjinekologjisë – Spitali i Trajnimit dhe Hulumtimit në Göztepe İstanbul

1999-2005 Universiteti i STAMBOLLIT Cerrahpaşa Fakulteti i Mjekësisë

Përvoja

2011-2012- Specialist i Obstetrikës dhe Gjinekologjisë- Spitali Ushtarak i Şirnakit

2012 Shkurt- 2012 Maj- Specialist i Obstetrikës dhe Gjinekologjisë- Spitali Shtetëror Sivas Şusehri

2012 Maj- 2013 Shkurt- Ekspert i Obstetrikës dhe Gjinekologjisë- Spitali Shtetëror Esenyurt İstanbul

2016 Tetor- 2018 Maj- Kirurg Onkologjik Gjinekologjik- Spitali i Trajnimit dhe Hulumtimit në Şanlıurfa

2018 maj- 2022 maj- Kirurg Onkologjik Gjinekologjik- Spitali Trajnues dhe Hulumtimit në Bağcılar

2022 maj – në vazhdim – Kirurg gjinekologjik onkologjik – klinikë private

2023 Janar- Kirurg Onkologjik Gjinekologjik- Anadolu Medical Center

2018 Tetor-Nëntor- Observer- Charité – Universitätsmedizin Virchow-Klinikum Berlin, Departamenti i Gjinekologjisë

Anëtarësitë institucionale

Shoqëria Turke e Gjinekologjisë dhe Obstetrikës, Anëtarë, nga 2006

Shoqata Turke e Onkologjisë Gjinekologjike, Anëtarë, nga 2015

ESGO (Shoqata Evropiane e Onkologjisë Gjinekologjike), Anëtarë, nga 2015

Interesat Profesionale

  • Operacionet laparoskopike për kancerin e qafës së mitrës, vezoreve, mitrës, vaginës dhe vulvës
  • Trajtimi kirurgjik i sëmundjeve beninje gjinekologjike
  • Miomektomia
  • Kirurgjia e endometriozës dhe endometriomas
  • Sakrokolpopeksi për prolapsin e organeve të legenit

Publikimet

50 botime kombëtare dhe ndërkombëtare
Bashkë-autor i 10 librave.