Position: M.D. Prof.

Fields: Departamenti i Kirurgjisë së Përgjithshme

Email: suleymen.yedibela@anadolusaglik.org


ARSIMI:

1990 Abitur (diplomë universitare në Gjermani)

1990 – 1992 Shkolla e infermierëve, Krankenhaus Rummelsberg

1992 – 1998 Studimi i mjekësisë humane, Friedrich-Alexander Universität Erlangen- Nürnberg

1998 Praktikant (kirurgji) në Universitetin e Stambollit, Turqi

23.06.2000 Diplomimi në Dr. med., Friedrich-Alexander-Universität Erlangen- Nürnberg : „ Transplantimi heterotop i valvulës së aortës tek miu – Një model për kalcifikimin e valvulës bioprotetike të zemrës në qenien e njeriut dhe parandalimi i saj nga citratet alkalike ” (Këshilltar: Prof. Dr. med. Dr. hc W. Hohenberger )

10.12.1998 09.06.2000 Banor i vitit të parë në Chirurgische Klinik und Poliklinik der Universität Erlangen- Nürnberg (Drejtor: Prof. Dr. med. W. Hohenberger )

10.06.2000 Licencë për ushtrimin e profesionit

01.07.2000- 31.12.2000 Departamenti i Traumatologjisë, Klinikum Neumarkt i.d.Opf . (Drejtori: Prof. Dr. med. E. Scola)

01.01.2001 09.05.2005 mjek rezident në Chirurgische Universitätsklinik Erlangen ( Drejtor : Prof. Dr. med. W. Hohenberger )

10.05.2005 specialist për kirurgjinë e përgjithshme

12.01.2006 Kualifikimi i leksionit postdoktoral: Vlera e kirurgjisë brenda koncepteve të terapisë multimodale në menaxhimin e sëmundjeve beninje dhe malinje të mëlçisë (Friedrich-Alexander-Universität Erlangen- Nürnberg )

09.02.2006 Profesor asistent për kirurgji

01.02.2007-31-05.2007  Mikpritja në Izmir ( Universiteti Ege , Prof. Dr. H. Kaplan dhe Dokuz Eylül University, Prof. I. Astarcioglu ): Transplantimi i mëlçisë nga donatorët e gjallë (LDLT), Turqi

01.08.2007 Mjek i lartë në Klinik für Visceral-, Transplantations-, Thorax- und Gefäßchirurgie (Drejtori: Prof. Dr. med. J. Hauss ), Universitätsklinikum Leipzig AöR

16.07.2008 mjek specialist për kirurgji viscerale

02/2008 Shef i qendrës së certifikuar për kancer kolorektal të rajonit Leipzig

01.06.2009- 30.08.2009 Kryetar i Përkohshëm i Klinikës für Visceral-, Thorax- und – Tumorchirurgie , Albertinen-Krankenhaus Hamburg

01.11.2009 – 31.03.2014 Shef i Kirurgjisë Hepato-Pankreato-Biliare dhe Transplanteve dhe mjek i lartë drejtues në Chirurgische Universitätsklinik Erlangen (Drejtor: Prof. Dr. med. Dr. hc W. Hohenberger )

21.02.2014 Profesor për Kirurgji, Medizinische Fakultät , Friedrich-Alexander Universität Erlangen- Nürnberg

01.04.2014- 31.03.2016 Zëvendësdrejtor, Universitätsklinik gëzof Allgemein – und Viszeralchirurgie Oldenburg (Drejtori: Prof. Dr. med. HR Raab )

01.04.2016- 31.08.2016 Shef i Kirurgjisë Hepato-Pankreato-Biliare dhe Transplant-dhe Onkologjike, Spitali Universitar Florance Nightingale, Universiteti Bilim Stamboll, Turqi

01.09.2016- 30.09.2019 Zëvendësdrejtor dhe shef i departamentit, Klinik gëzof Allgemein -, Viszeral – und Thoraxchirurgie , Agaplesion Diakonieklinikum Rotenburg ( Wümme ), Gjermani

01.10.2019 – 28.02.2022 Zv.drejtordhe shef i departamentit për Kirurgjinë Hepato-Pankreato- Biliare, Evangelisches Klinikum Bethel, Bielefeld, Gjermani

Që prej datës 01.03.2022 Shef i Kirurgjisë Onkologjike Hepato-Pankreato-Biliare dhe Gastrointestinale , Spitali Anadolu Medical Center (në lidhje me JOHN HOPKINS MEDICINE), Gebze , Kocaeli , Turqi

Specializimi

 • Kirurgjia abdominale
 • Kirurgjia Kolorektale
 • Kirurgjia laparoskopike
 • Onkokirurgjia (kanceri i pankreasit, kanceri dhe metastazat e mëlçisë, etj.)
 • Operacioni Whipple
 • HIPEK
 • Transplantimi i mëlçisë

Anëtarësimi në shoqëritë profesionale dhe bordet shkencore:

 • Shoqëria Gjermane e Kirurgjisë
 • Shoqëria Gjermane e Onkologjisë
 • Fakulteti Mjekësor i Friedrich -Alexander- Universität Erlangen
 • Qendra Tumore e Universität Erlangen
 • Transplantit të Organeve – Gjerman (DSO)
 • Indi Fondacioni i Transplantit – Gjerman (DGFG)
 • Shoqëria Mjekësor në Bavari eV . – Gjermano-Turke
 • Shoqëria Turke për Kirurgjinë
 • Shoqëria Turke për Hepato-Pankreato-Biliare të Kirurgjisë
 • Shoqëria Turke për Transplantim – Kirurgji

Punë shkencore

 • Të angazhuar në punë aktive akademike dhe praktike.
 • Pjesëmarrës aktiv i konferencave të ndryshme kombëtare dhe ndërkombëtare.
 • Autor i më shumë se 100 publikimeve shkencore, recensues dhe kolumnist në revista dhe revista mjekësore ndërkombëtare.
 • Ai ka licencë për të ushtruar veprimtari mjekësore në Gjermani.