Position: MD Profesor i Obstetrikës dhe Gjinekologjisë

Fields: Departamentet Mjekësore - Onkologji - Shëndeti i Grave - Gjinekologji dhe Obstetrikë

Email: murat.dede@anadolusaglik.org


Edukimi dhe Përvoja

• Fakulteti i Mjekësisë i Akademisë Mjekësore Ushtarake Gülhane (GATA), 1990. (B.S.)

• Akademia e Mjekësisë Ushtarake Gülhane (GATA), Fakulteti i Mjekësisë, Departamenti i OBGYN. (Edukimi special), 1997

• Akademia Ushtarake e Mjekësisë Gülhane (GATA), Fakulteti i Mjekësisë, Departamenti i Gjinekologjisë Gjinekologjike, Onkologji Gjinekologjike, 2012

• 1993-2017 – Akademia Ushtarake Ushtarake e Mjekësisë, Departamenti i Obstetrikës dhe Gjinekologjisë, Turqi

• Program i Avancuar i Trajnimit “Kirurgjia Robotike në Onkologji – Gjinekologjike 2006”, Klinika Spitalore Radium, Oslo, Norvegji

• Profesor, Akademia e Mjekësisë Ushtarake Gülhane, Departamenti i Obstetrikës dhe Gjinekologjisë, Turqi -2017

Specialitetet dhe Interesat Mjekësore

• Kirurgji për kancere gjinekologjike

• Kirurgjia Robotike dhe Endoskopike në Gjinekologji (një nga kirurgët e parë në Turqi që filloi kryerjen e operacioneve robotike në gjinekologji, ka kryer mbi 200 operacione robotike që nga viti 2011).

• Sëmundjet beninje gjinekologjike

• Uro-gjinekologji

• Shtatzënia me rrezik të lartë

• HPV dhe sëmundjet e traktit gjenital të poshtëm

Anëtarësimet

• Shoqata Turke e Obstetrikës dhe Gjinekologjisë (TJOD)

• Shoqata Turke e Onkogjenekologjisë (TRSGO)

• Shoqata Turke e Gjinekologjisë Minimale Pushtuese (MİJOD)

• Shoqata e kirurgjisë robotike gjinekologjike

• Shoqata e gjinekologjisë robotike (SRS)

• Shoqëria Evropiane e Onkogjenekologjisë (ESGO)

• Shoqëria Ndërkombëtare e Onkogjenekologjisë (IGCS)

• Shoqëria Evropiane për Kirurgjinë Robotike të Onkologjisë (SERGS – ishte anëtar i Bordit të Drejtorëve nga 2013 në 2017)

• Shoqata Amerikane e Laparoskopistëve Gjinekologjikë (AAGL)

Hulumtime dhe publikime:

• Më shumë se 70 botime shkencore ndërkombëtare

• Më shumë se 60 botime shkencore kombëtare

• Autor i më shumë se 20 kapitujve të librave shkencorë